Exposanten
inlog exposant
NL EN

Nieuws

Wij vieren onze 20ste verjaardag in 2018

Hieper de piep hoera! De vakbeurs bestaat tijdens editie 2018 alweer 20 jaar en dat is natuurlijk reden voor een mooi feest. Een feest dat wij graag met onze exposanten en bezoekers vieren op 24, 25 en 26 januari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Terug in de tijd

 In januari 1999 vond de allereerste editie van de vakbeurs plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. De beurs heette toen nog vakbeurs Gemeente Facilitair. Ton Rooijkakkers, directeur van HoLaPress Congressbureau, was in 1999 de eerste beursmanager van de vakbeurs. Hij vertelt: “we kregen in 1999 de halve Brabanthal (hal 1) vol en hadden toch nog een avondopening.” De vakbeurs was toen van 10.00 uur tot 21.00 uur geopend en was op dat moment een tweedaags evenement op de woensdag en de donderdag. Er waren toen enkel en alleen stands die gebouwd waren met uniforme standbouw.

“Tijdens de evaluatie met de exposanten werd aangegeven dat zij zich onder een veel breder veld schaalde dan enkel gemeente”, geeft Rooijakkers aan. Op basis daarvan is de vakbeurs zich gaan richten op het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en natuurlijk de overheid, waar gemeente onder valt. De vakbeurs veranderde hierdoor ook haar naam naar vakbeurs Facilitair. Wat meteen resulteerde in een groei in oppervlakte van de beursvloer, het aantal standhouders en de bezoekersaantallen. Stands kregen vanaf dat moment ook steeds meer een eigen gezicht door over te gaan op unieke standontwerpen en standbouw. Dit zorgde ervoor dat de beurs allure heeft gekregen die zij vandaag de dag nog steeds heeft.

Viert u de 20ste editie mee?

Vanaf 1999 is de vakbeurs uitgegroeid tot het grootse evenement dat het nu is. Een indrukwekkende beursvloer met meer dan 350 standhouders, een inspirerend lezingenprogramma in 8 zalen, een noviteitenplein en meer dan 14.000 bezoekers.

Wilt ook u de 20ste editie als exposant met ons mee vieren? Vraag dan vandaag nog het informatiepakket op bij onze beursmanagers via het contactformulier.