Exposanten

Noviteiten

Bespaar tijd en geld met onze nieuwe vergaderoplossing: RAAS

Het beheer van zalen en vergaderruimtes vraagt nogal wat van uw organisatie. Snel een antwoord op de vraag of er een ruimte beschikbaar is, of mensen verwijzen naar de juiste ruimte. Dit vergt tijd en kan vaak duidelijker. Maak het uw bezoekers en uw personeel makkelijker met een reserveringssysteem.

Met RAAS is het altijd duidelijk of een ruimte beschikbaar is. De displays geven weer welke (vergader)ruimte beschikbaar is. De ruimte kan ter plekke gereserveerd of vrijgegeven worden. Zo is het altijd en voor iedereen duidelijk van welke ruimte ze gebruik kunnen maken. 

Binnen deze oplossing zijn 4 scenario's mogelijk

1. Roomguide met RFID sensor: Het Roomguide paneel wordt bevestigd aan de buitenzijde van een vergaderruimte. Het scherm geeft de omschrijving weer van de volgende, geplande vergadering. Deze licht groen op wanneer de ruimte vrij is, rood wanneer deze bezet en bevestigd is en oranje x minuten voor dat de ruimte vrijkomt. De gebruiker, die de ruimte gereserveerd heeft, komt aan bij de ruimte en bevestigd deze door zijn RFID tag/pas tegen het display aan te houden.

2. Roomguide met RFID sensor in de ruimte: De persoon die de ruimte heeft gereserveerd legt zijn RFID tag/pasje op deze sensor waarmee hij de reservering bevestigd. Wanneer de vergadering ten einde is, neemt hij/zij de tag/pasje van de sensor waarop de ruimte vrijgegeven wordt. De sensor en het Roomguide paneel lichten groen op en aan het FMIS wordt doorgegeven dat de ruimte beschikbaar is.

3. Werkplek-reservering: De klant kan aangeven wanneer een werkplek vrijgegeven kan worden. Zo kan ervoor gekozen worden dat deze bezet blijft zolang als deze gereserveerd is, dat er om x minuten aanwezigheid bevestigd moet worden, dat de werkplek maar voor een bepaalde periode gereserveerd kan worden enz. Deze scenario’s worden besproken met de klant en daarop worden deze ingericht.

4. Presence: Deze reserveringen en bevestigingen worden centraal geregistreerd binnen de FMIS of Exchange omgeving van de klant. Daarbij kunnen deze weergegeven worden op een centraal opgesteld presence-display. Hiermee kan in een overzicht getoond worden wat de status is van de diverse vergaderruimtes en werkplekken.

• Flexibel: koppeling met gebouwbeheersysteem en AV-automatisering
• Efficiënt: hogere bezettingsgraad van zalen en vergaderruimtes
• Veelzijdig: ook te gebruiken voor bijvoorbeeld digital signage

Deze oplossing genereert waardevolle data die u kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. Deze info kan gebruikt worden om de bezettingsgraad te optimaliseren, personeel te 'sturen' binnen het kantoor, energiekosten reduceren, enz.  

Voor een vast bedrag dat wij per maand aanbieden zijn de volgende zaken opgenomen:

• Installatie op locatie
• Integratie binnen de IT omgeving met eventuele koppelingen naar FMIS of Exchange
• On en off-side service en support
• Remote beheer
• Software updates en upgrades
• Vervangende apparatuur

RAAS is opgezet als open systeem om naast ruimtereserveringen ook als narrowcasting/digital signage of digitale bewegwijzering te dienen. Dankzij de API zijn diverse andere koppelingen mogelijk. Wilt u een koppeling met een eigen systeem, bespreek het met ons. Grote kans dat het mogelijk is.