Exposanten

Nieuws

20ste editie vakbeurs Facilitair, 1999 – 2018

Het kan niemand zijn ontgaan dat op 24, 25 en 26 januari 2018 de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer haar 20 jarig jubileum viert. De planning en uitwerking van de festiviteiten rondom het jubileum zijn in volle gang. De organisatie blikt daarom graag kort terug op de afgelopen jaren en licht alvast een tipje van de sluiter op van wat u tijdens editie 2018 kunt verwachten.

Terug in de tijd

In januari 1999 vond de allereerste editie van de vakbeurs plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. De beurs heette toen nog vakbeurs Gemeente Facilitair. Ton Rooijkakkers, directeur van HoLaPress Congresbureau, was in 1999 de eerste beursmanager van de vakbeurs. Hij vertelt: “we kregen in 1999 de halve Brabanthal (hal 1) vol en hadden ook nog een avondopening.” De vakbeurs was toen van 10.00 uur tot 21.00 uur geopend. Er waren toen enkel en alleen stands die gebouwd waren met uniforme standbouw.

“Tijdens de evaluatie met de exposanten werd aangegeven dat zij zich onder een veel breder veld schaalde dan enkel gemeente”, legt Rooijakkers uit. Op basis daarvan is de vakbeurs zich gaan richten op het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en natuurlijk de overheid, waar gemeente onder valt. De vakbeurs veranderde hierdoor in een 1 beursvloer met 4 beurzen, paste haar naam aan naar vakbeurs Facilitair en startte met kennisdelen op de beursvloer. Dit resulteerde meteen in een groei in oppervlakte van de beursvloer, het aantal standhouders en de bezoekersaantallen. Stands kregen vanaf dat moment ook steeds meer een eigen gezicht door over te gaan op unieke standontwerpen en standbouw. Dit zorgde ervoor dat de beurs allure heeft gekregen die zij vandaag de dag nog steeds heeft.

Feestelijke programma

Nu, 20 jaar verder, is het tijd voor een groot feest. Er staan daarom verschillende activiteiten op het programma tijdens editie 2018. Begin dit jaar is er een nieuw logo ontworpen speciaal voor de 20ste editie en heeft de website van de vakbeurs weer een nieuw jasje gekregen. Maar daar blijft het niet bij.
“We hebben met het hele bedrijf nagedacht over wat we voor het jubileum kunnen gaan doen,” vertelt Bianca Schutjes, Communicatieadvieur bij HoLaPress Communicatie. “Het moest in ieder geval iets worden waar we zowel onze standhouders als bezoekers bij kunnen betrekken, het moest een facilitair en gebouwbeheer tintje hebben en daarnaast ook nog een feestelijk gevoel bij iedereen naar boven roepen. Met behulp van een van onze standhouders zijn we bij de doop van een tulp uitgekomen.”

Deze unieke speciaal voor ons gekweekte oranje tulp wordt tijdens de vakbeurs officieel gedoopt tot tulp van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer. Het wordt een officiële aangelegenheid waar alle bezoekers en standhouders van de vakbeurs bij aanwezig kunnen zijn. Naast de doop van de tulp staat er meer op het programma. Iedere ochtend worden de bezoekers ontvangen met een kopje koffie en iets lekkers en op donderdag wordt de beursdag afgesloten met een feestelijke borrel onder begeleiding van een leuke band. Natuurlijk zijn alle bezoekers hiervoor uitgenodigd.

Houd de website van de vakbeurs en deze bezoekersnieuwsbrieven goed in de gaten voor alle ontwikkelingen rondom de 20ste editie!