Exposanten

Nieuws

Grote viering rondom jubileum 20ste editie vakbeurs

De vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer gaat op 24, 25 en 26 januari 2018 zijn 20ste editie beleven. Aanstaande januari zal uitgebreid stil gestaan worden bij het evenement, dat in januari 1999 als Gemeente Facilitair zijn eerste editie beleefde. Het vakevenement, dat sindsdien in 19 achtereenvolgende jaren werd georganiseerd door HoLaPresss Communicatie groeide in de periode uit tot een aansprekende vakbeurs, waar de organisatie terecht de trotse initiatiefnemer van. Daarom zal de komende editie er een zijn met een feestelijk randje.

Niet alleen de vakbeurs zal in het jaar van zijn 20ste editie een mijlpaal bereiken. Verschillende exposanten meldden zich al bij de organisatie met hun eigen jubileum. Zo bestaan de standhouders CSU en Hago dit jaar zelfs al een halve eeuw. Een prestatie, waar zij op de beursvloer de nodige aandacht aan willen schenken. Aangezien nog minder dan de helft van het verwachte aantal van  meer dan 400 standhouders  zich tot nu toe inschreef, is de verwachting van de organisatie, dat zich ongetwijfeld nog een aantal andere jubilarissen zal aanmelden. Op de beursvloer zou het aantal jubilarissen wel eens tot 10, 20 of meer kunnen oplopen. “Tijdens de recepties, die aansluitend aan de uitreiking van de FGNoviteitenprijzen plaats vinden, gaan we alle mijlpalen uiteraard vieren en zullen alle jubilarissen in het zonnetje gezet worden onder het genot van een hapje en een drankje. Daar mag dan natuurlijk een leuke band niet bij ontbreken”, aldus Bianca Schutjes, die bij de beursorganisatie de zorg heeft voor de jubilarissen.

Jubileum op de beursvloer

Vanzelfsprekend hoort er bij het vieren van een verjaardag ook een terugblik naar hoe het allemaal begon en de ontwikkeling, die de beurs heeft doorgemaakt. Bezoekers wordt daarom geadviseerd om op de beursvloer eens goed rond te kijken, want op verschillende plekken zal beeldmateriaal van de afgelopen jaren terug te vinden zijn. Foto’s van stands, activiteiten, uitreikingen, presentaties en ga zo maar door van de afgelopen 20 jaar. Heeft u nog mooie foto’s die wij hiervoor kunnen gebruiken, vergeet ze ons dan niet toe te sturen. Bij een verjaardag, zoals deze hoort natuurlijk koffie of thee en gebak. Daarom zal er voor de vroegere bezoekers bij binnenkomst een lekkere kop koffie met iets lekkers klaar staan. Het jubileum zal ook terug komen in de aankleding van de beursvloer met feestelijk facilitair en gebouwbeheer gekleurde ballonnen en slingers. Zelfs in het tapijt zal de  20ste editie  terug gaan komen.

Bezoekers mogen uiteraard ook rekenen op een fraaie jubileumuitvoering van de beurscatalogus, die speciaal voor de 20ste editie zal worden samengesteld. Inhoudelijk zal deze méér zijn dan alleen een beurscatalogus, want kennisoverdracht,  aandacht voor het  speciale programma en de jubilarissen op de beursvloer zullen eveneens deel gaan uitmaken van deze speciale editie.

In de communicatie

Ook zal de voering van de 20ste editie terug te zien zijn in de communicatie rondom de vakbeurs. Het beurslogo is inmiddels al aangepast. Ook de uitnodigingen, de bezoekerskranten, de nieuwsbrieven en de verschillende mailingen  zullen afgestemd zijn op het jubileum, zodat niemand in de sector deze mijlpaal zal hoeven te ontgaan. Wie inmiddels een bezoek bracht aan de nieuwe website of aangesloten is op het Twitter of LinkedIn kanaal van de vakbeurs maakte al kennis met het nieuwe logo. De nieuwe website staat nu op een actievere manier in het teken van alles wat met het jubileum van de vakbeurs te maken heeft. Met meer actueel nieuws voor bezoekers en exposanten, een professionelere uitstraling en meer aandacht voor de behoefte van onze bezoekers en informatie over onze exposanten.

Wie de website nog niet heeft bekeken, miste ook de exposantenlijst en de nieuwe persoonlijke pagina’s van onze exposanten. Deze zullen in het komende najaar alle informatie bevatten over hun deelname aan de FGNoviteitenprijs, welke activiteiten zij rondom het jubileum op de beursvloer organiseren, welke bijdrage zij leveren aan het symposia- en side-programma alsmede hun bijdragen aan het Kenniscentrum. Kortom, bezoekers krijgen daarmee  een complete indruk van de deelnemers aan de beursvloer, zodat zij zich nog beter op hun bezoek kunnen voorbereiden.

Samen het glas heffen

De organisatie is nog altijd bezig met de verdere invulling en planning van de festiviteiten om het jubileum op verschillende manieren uitgebreid te kunnen vieren met haar exposanten en bezoekers.  waaronder staat inmiddels een aantal leuke en vooral ook facilitair en gebouwbeheer gerelateerde ideeën op de lijst. Daaronder  een activiteit met een competitief tintje en betrokkenheid creëert  binnen de sector. Een activiteit in combinatie met een goed doel, een facilitair en gebouwbeheer gerelateerd spel voor de bezoekers, het realiseren van een Facilitaire Tulp, een prijsvraag en een actie met slingers zijn een kleine greep uit de ideeën. Wat daarvan ook georganiseerd gaat worden, alle bezoekers zijn alvast uitgenodigd om op de woensdagavond van de vakbeurs samen met de  standhouders en de organisatie het glas te heffen op de jubilea.