Bezoekers Exposanten

Nieuws

Efficiënt en flexibel werken door slimme werkplekken

De nieuwe generatie werknemers stellen andere eisen aan hun werkomgeving. Zij willen meer flexibiliteit en keuzevrijheid in het bepalen van hun werklocaties en werktijden. Maar niet alleen werknemers hebben baat bij een betere mobiliteit. Gemiddeld genomen kost een werkplek een werkgever zo’n 10.000 euro per jaar. Bijna de helft van die kosten bestaan uit huisvesting. Door het invoeren van flexibel en gespreid werken kan de bestaande capaciteit veel efficiënter worden ingezet. Dit levert op jaarbasis direct een aanzienlijke besparing op en draagt bovendien bij aan de duurzame bedrijfsvoering van een organisatie.

Noviteit: de Esca OMNI occupancy sensor

Om flexibel werken eenvoudiger te maken zijn er verschillende producten op de markt waarmee je via een wifi of bluetooth signaal de bezetting van een ruimte of werkplek kunt monitoren. Deze technieken zijn echter wel storingsgevoelig en vaak afhankelijk van de eindgebruiker.  Om die reden heeft Officebooking een nieuw product ontwikkeld. De Esca OMNI smart sensor is een draadloze, anonieme sensor die op basis van onder andere een infrarood sensor nauwkeurig de bezetting van een werkplek of ruimte meet. Door plaatsing van de sensor onder een bureau of aan een plafond wordt, anoniem, de bezetting vastgelegd. Door gebruik van de sensor in combinatie met de Officebooking app kan je inchecken op een locatie en je identiteit weergeven. Weergave van persoonlijke gegevens is altijd op basis van ‘opt-in’.  Officebooking is een personaliseerbaar digitaal platform waarmee je in een enkele klik of swipe een werkplek, kantoorruimte, bedrijfsfiets of parkeerplek vindt, reserveert en beheert. Vanaf iedere locatie, via mobiel, tablet, laptop, pc of interactieve displays.     

Uniek aan de occupancy sensor is dat deze communiceert op basis van de nieuwe LoRa (Long Range) standaard. Dit signaal is vele malen sterker en daarmee nauwkeuriger dan een wifi of bluetooth signaal omdat hij een veel langere afstand kan overbruggen. Hierdoor kun je met één of twee gateways een heel pand bedienen. Ook is het energieverbruik van de sensor heel laag. Gemiddeld gaat een batterij zo’n 2-3 jaar mee. Met de introductie van de Esca OMNI smart sensor zet Officebooking een nieuwe stap in het duurzaam en efficiënt werken. Tijdens de vakbeurs Facilitair worden er op de stand (nr A10) demonstraties gegeven van de werking van de sensor. Het product dingt eveneens mee naar de FNG Noviteitenprijs 2018 en wordt daarom ook op het Noviteitenplein gepresenteerd.