Exposanten

Een goede cateringvoorziening vraagt om meer dan alleen goed voedsel

Een werknemer gezond laten eten en daardoor lichamelijk en geestelijk beter kunnen functioneren, is het hoofddoel bij bedrijfscatering. In de zorg zal de prioriteit meer liggen in het aansterken en zo een grote bijdrage te leveren voor de genezing of om verzwakking te voorkomen. Catering heb je in alle soorten en maten. Er bestaat een groot verschil in aanbod, veelal afhankelijk van een specifieke branche. Grofweg maken we onderscheid in catering voor vijf verschillende branches: bedrijfsleven (bedrijfscatering), zorg, feesten en partijen (eventcatering), overheid en onderwijs. Allen willen in ieder geval een bijdrage leveren voor de gezonde mens. Bij catering gaat het over vele aspecten. Welke voeding is gezond, wat willen mijn medewerkers, moet ik in- of uitbesteden, verstrek ik alleen maar lunch of ook ontbijt en warme maaltijd, hoe is het met de voedselveiligheid, hoe voorkom ik verspilling, et cetera? Om een goed plan van aanpak te maken en een programma van eisen op te stellen zal mogelijk van buiten kennis nodig zijn. Nadat er een besluit is genomen wie de catering gaat verzorgen, is een groot aandachtspunt de implementatie. Bij de exploitatie zal regelmatig moeten worden teruggekoppeld of de doelen die in het contract zijn opgenomen, ook worden gehaald. Uiteraard zal bouwkundig alles in orde moeten zijn en niet onbelangrijk het budget mag niet worden overschreden.

Informatieve brochures voor deelnemers: