Exposanten
inlog exposant

Noviteiten

Veilig sleutelbeheer met je telefoon

Een update van de bestaande technologie, waarbij het updaten van de intelligente sleutels nu ook via Bluetooth kan.

Via de gratis CLIQ Connect app kan voor de CLIQ Connect sleutel geldigheid, tijdschema’s en toegangen met 1 enkele druk op de knop worden geüploaded. Tegelijkertijd wordt ook de klok in de sleutel gesynchroniseerd en de laatste acties van de sleutel naar het centrale audit trail archief gestuurd. Via hervalidatie van de sleutel kan deze update worden verplicht.

CLIQ Connect - flexibel sleutelbeheer

Wij kondigen aan dat onze intelligente sleutels vanaf nu ook beschikbaar zijn met Bluetooth-connectiviteit.

Deze sleutels worden CLIQ Connect sleutels genoemd en zijn beschikbaar in zowel het ASSA ABLOY eCLIQ platform als in het ABLOY Protec2 CLIQ platform.

CLIQ Connect is een update van de bestaande CLIQ technologie, waarbij het updaten van de intelligente sleutels nu ook via Bluetooth technologie 4.0 kan. Via de gratis CLIQ Connect app kan voor de CLIQ Connect sleutel geldigheid, tijdschema’s en toegangen met 1 enkele druk op de knop worden geüploaded. Tegelijkertijd wordt ook de klok in de sleutel gesynchroniseerd en de laatste acties van de sleutel naar het centrale audit trail archief gestuurd. Via hervalidatie van de sleutel kan deze update worden verplicht.

Op die manier kan het flexibele sleutel- en toegangsbeheer nog sneller en makkelijker worden uitgevoerd. In 1 beweging verhoogt CLIQ Connect de beveiliging van de infrastructuur van de beheerder, de veiligheid van sleutelbezitter en het gebruiksgemak en comfort van zowel de beheerder als de sleutelbezitter. Flexibel offline sleutelbeheer gaat hiermee nog meer richting online en real time sleutelbeheer, zonder baterij of bekabeling op of in de deur. Om die redenen is CLIQ Connect ideaal voor organisaties waarbij veel mensen op verschillende sites moeten zijn.

Het enige dat nodig is om de sleutel te activeren, is een gratis CLIQ Connect app op het iOS- of Android-smart device. Door deze manier van updaten, wordt heel wat tijd (en dus ook geld) bespaard, want langs gaan op gecentraliseerde oplaadpunten of bij de systeembeheerder is hierdoor niet langer nodig.

Met CLIQ Connect brengt ASSA ABLOY niet enkel een nieuw product, maar brengt het ook het sleutelbeheer naar het mobiele tijdsperk. In 1 beweging verhoogt CLIQ Connect de beveiliging van de infrastructuur van de beheerder, de veiligheid van sleutelbezitter en het gebruiksgemak en comfort van zowel de beheerder als de sleutelbezitter. Flexibel offline sleutelbeheer gaat hiermee nog meer richting online en real time sleutelbeheer.

Via het gebruik van een extra PIN code als bijkomende veiligheid voor het updaten van de sleutel, kan een bijna 100% beschikbaar systeem aangeboden worden, zelfs als het netwerk het laat afweten. Ook de komende introductie van de online variant van deze sleutel verhoogt nog eens de veiligheid en snelheid waarmee wijzigingen kunnen worden doorgevoerd.

Een mooi voorbeeld van hoe CLIQ® Connect kan worden gebruikt is o.a. Eau de Valence, in Drôme, Frankrijk. Deze watermaatschappij beheert 4 boorputten aan de rand van de stad, een opslagruimte met een capaciteit van 1.780 m² en 300 km aan waterleidingen.

Tijdens de overdracht van een vorige operator waren verschillende sleutels zoekgeraakt waardoor er een nieuw, verbeterd sluitsysteem noodzakelijk was. De belangrijkste vereisten van Eau de Valence voor dit sluitsysteem waren:

  • Beveiligde toegangscontrole die breed verspreide waterhuishoudingssites kan beschermen tegen ongeoorloofde inbraak en de hieraan verbonden risico’s.
  • De mogelijkheid om toegangsgeschiedenis van werknemers en aannemers te traceren via automatische terugkoppeling van audit in een centraal bedieningspaneel.
  • Het gemak van het uitgeven van één enkele programmeerbare sleutel per gebruiker die altijd en overal aangepast kan worden.

Op dit moment gebruikt Eau de Valence-sleutels CLIQ Connect sleutels, zodat supervisors de toegangsrechten van werknemers die onderweg zijn, via Bluetooth en de CLIQ Connect app, kunnen bijwerken als zich een probleem voordoet en wanneer ze zich niet bij op kantoor bevinden. Dat ook anderen overtuigd zijn van deze noviteit bewijzen deze internationale prijzen die CLIQ Connect de afgelopen jaren al heeft gewonnen: “Golden winner Merlion Award 2015”, “DeTekTor InTernaTIonal awarDs 2016” en “Gold Trophy APS 2017 Security”.