Exposanten
inlog exposant

Noviteiten

Slot met IoT-technologie te openen

Begin dit jaar lanceerde wij het eerste model van de nieuwe generatie (hotel)sloten,  het eerste systeem dat werkt met cloud based mobile key. Ondertussen is de productontwikkeling verder gegaan. Dit slot werkt via IoT-technologie (internet of things) en kan geopend worden met keycards, QR & barcodes en met de mobiele telefoon.

Generation-Z: de kenmerken
De naam Generation-Z is ontleend aan de gelijknamige generatie jongeren, die in 2020 de grootste wereldmarkt vertegenwoordigt. Zie hier de parallellen: globaal georiënteerd - de sloten zijn vanaf elke locatie ter wereld te openen en beheren, altijd online - de sloten bieden volledige online toegangscontrole - en geboren met de smartphone in de hand - de sloten werken via Internet of Things technologie, en maken het mogelijk het systeem vanuit de palm van de hand te bedienen.

Daarnaast wordt gezegd dat Generation-Z de meest diverse generatie is; ook hier is de overeenkomst met de Hotek sloten aanwezig. De design leeskop is ontwikkeld met een hybride functie en kan zowel keycards (RFID, Mifare, NFC en DESfire) als QR- en barcodes lezen. Naast kaarten en codes kunnen de sloten ook worden geopend met elk type smartphone. De functie voor de mobile key kan met of zonder een app worden gebruikt.

Voordelen voor gebruiker, beheerder en technische dienst
De sloten hebben een online cloudverbinding die tot stand komt via een IoT gateway. Toegangsrechten worden via de cloud beheerd, waardoor realtime online toegangscontrole mogelijk wordt. Praktisch betekent dit: een last-minute wijziging of upgrade kan eenvoudig vanaf elke locatie ter wereld worden afgehandeld. Een medewerker die onmiddellijk toegang moet hebben tot een ruimte? Geen probleem. De rechten kunnen direct worden aangepast, of de beheerder kan voor iemand de deur op afstand openen. De toegang per direct blokkeren gaat net zo gemakkelijk.

Beheer en controle op afstand
Naast gebruikers en beheerders profiteert ook de technische dienst van de voordelen; in geval van updates of aanpassingen is het niet nodig om de sloten fysiek of op locatie te benaderen, maar dit kan 'over the air' worden uitgevoerd. Nog een groot voordeel: online monitoring van de batterijstatus. Zie in één oogopslag welke batterijen moeten worden vervangen in de backend, in plaats van alle sloten nalopen ter controle.

Hybride en flexibel
Ook de toepassing is flexibel en divers; of het nu om één pand gaat, of diverse locaties, de oplossing is overal toepasbaar en is schaalbaar. Bovendien kunnen toegangsmiddelen van andere systemen worden gebruikt als 'sleutel' voor dit systeem. Diverse soorten keycards kunnen gekoppeld worden: RFID, Mifare, NFC en DESfire. Gebruikt uw personeel al een pas voor een ander systeem, dan kan deze ook worden gebruikt voor het Hotek systeem.

Hebben gasten een toegangsbewijs met QR of barcode (voor trein, vliegtuig, training, seminar etc.), dan kan dit gebruikt worden om toegang te krijgen tot deuren en ruimtes in het pand dat zij bezoeken.

Tot slot is er de mobile key, binnenkort niet meer weg te denken uit de toegangscontrole wereld. Hotek koos voor een cloud verbinding met end-to-end encryptie in plaats van Bluetooth. Reden: een BLE signaal kan gemakkelijk gehackt worden. Ook moeten bij Bluetooth sloten fysiek op locatie benaderd worden bij updates of aanpassingen. Zo is Generation-Z sneller, veiliger en altijd online; net als de jongeren van de Generatie-Z. Want in de 21e eeuw zijn zij de gebruikers van de toegangscontrolesystemen.