Algemeen standbouw

(Top-)standbouw tegen bodemprijzen

Voor de editie 2021 trof de beursorganisatie met standbouwer Holland Reklame Standbouw (HRSB) uit Zeewolde een regeling, waarbij deze tegen bodemprijzen standbouw levert aan deelnemers van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer. Deze zeer gunstige regeling is gebaseerd op een aantal factoren. HRSB verwacht een dusdanig volume te kunnen gaan bouwen, dat daardoor zijn kosten sterk gereduceerd kunnen worden. Ook verlangt de beursorganisatie – in tegenstelling tot wat gebruikelijk is – geen commissie voor de geleverde standbouw. Tenslotte brengt de beursorganisatie geen kosten in rekening voor zijn dienstverlening. Het enige uitgangspunt voor de regeling is, dat de deelnemers tegen minimale kosten hun presentatie op de beursvloer kunnen invullen. 

Voor de aangeboden standbouw brengt HRSB een bedrag van tussen de 50 en 100 euro per vierkante meter in rekening, inclusief ontwerpkosten, inrichting en standaard stroomvoorziening. Er is in 4 soorten uitvoering voorzien:

  • Standaard € 50,- per m2; vanaf 16 m2
  • Standaard plus € 50,- per m2; vanaf 20 m2
  • Luxe € 75,- per m2; vanaf 24 m2
  • ‘Top’ € 100,- per m2; vanaf 28 m2

Deze prijzen gelden voor iedere standomvang. De uitvoering is altijd met modulaire standbouw, dus niet met de veel duurdere interieurbouw. Uiteraard staat het deelnemers in welke zin dan ook vrij van het aanbod af te wijken, maar voor de beursorganisatie geldt, dat de aangeboden standbouw van een optimale prijs-kwaliteitverhouding moet zijn. 

Het gebruik van de regeling
Deelnemers die gebruik willen maken van de standbouwregeling kunnen zich het beste eerst oriënteren in het overzicht van aangeboden standuitvoeringen. Deze zijn gerangschikt op uitvoering en metrage. Na de oriënterende fase kan de deelnemer zowel zelf een ontwerp aanvragen als een van de aangeboden ontwerpen kiezen. Aanvragen is vrijblijvend en kan alleen via het offerteformulier op deze website. Verzending van de standontwerpaanvraag gebeurt zowel naar de aanvragende deelnemer, HRSB als de beursorganisatie. Met de ontvangst van de aanvraag houdt de beursorganisatie het beste zicht op uitvoering van de regeling. Deelnemers die tegen problemen aanlopen in de uitvoering van de regeling kunnen daardoor beter geholpen worden.

De uitvoering van de regeling, zowel ontwerpen, invullen, bouwen als factureren, komt geheel voor rekening van HRSB. De beursorganisatie heeft daar geen bemoeienis mee, al kunnen aanvragers van een offerte of deelnemers niet tevreden zijn over de uitvoering op de beursvloer altijd bij de beursorganisatie terecht. Weliswaar draagt deze geen verantwoordelijkheid voor de uitvoering, maar hecht er wel alle belang aan, dat de uitvoering naar tevredenheid van de deelnemers wordt uitgevoerd. Waar mogelijk en noodzakelijk zal de beursorganisatie dan ook een bemiddelende rol vervullen.