Nieuws deelnemers

100% circulaire afvalbak van uw gerecyclede plastic

In Nederland wordt ruim de helft van het huishoudelijke afval gescheiden ingeleverd. Huishoudens en bedrijven leveren een aanzienlijke bijdrage aan afvalscheiding en daarmee aan een circulaire economie. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. Door vooraf de materialen goed van elkaar te scheiden zorgen we ervoor dat er kwalitatief goede nieuwe grondstoffen uit het afval gemaakt kunnen worden.

De BrickBin heeft beide in zich: Het is een duurzame afvalbak van uw gerecyclede plastic om afval gescheiden in te zamelen. Een Nederlandse productie gemaakt van gerecycled plastic (HDPE) bestaande uit doppen en verpakkingen die middels een rotatiegietproces vervaardigd wordt. 100% circulair.

De afvalscheidingsunit heeft een scharnierend deksel met gekleurde aluminium plaat voorzien van symbool en tekst om de afvalstroom aan te duiden. De afvalbak is beschikbaar met open inwerpopening of klapdeksel en er is tevens een bekerbak met bekerinzet. De geïntegreerde zakhoudbeugels zorgen ervoor dat de afvalzak eenvoudig te klemmen is. Door gebruik te maken van de speciale kunststof schroevenset is het mogelijk om meerdere bakken te koppelen tot afvalscheidingsstation.

De Nederlandse fabrikant is gespecialiseerd in design producten van recyclebare materialen waardoor het zelfs mogelijk is om van ‘eigen’ afvalstromen customized afvalbakken te laten produceren. Inmiddels is er naast een afvalbak van gerecycled plastic ook een gemaakt van gerecycled kunstgras en een variant geproduceerd uit een mix van koffiedrab (30%) en gerecycled plastic (doppen van petflessen).

Meer informatie

Banner nieuwsbank