Nieuws deelnemers

Afvalscheiding is eerste stap naar circulaire economie

Je buurman, collega, je tante en vrienden, je klanten en zakelijke partners, steeds meer Nederlanders zijn zich bewust dat we duurzamer met onze grondstoffen om moeten gaan. In veel huishoudens is het scheiden van afval goed ingeburgerd en steeds meer organisaties willen duurzamer te werk gaan.

Afvalpreventie, goedkopere afvoer van afval en afvalscheiding zijn niet meer weg te denken binnen een duurzame organisatie. Steeds meer bedrijven streven naar een hoog afvalscheidingspercentage met als doel een aanzienlijke volumereductie van de stroom restafval. Dit is immers de duurste stroom om af te voeren en reductie van restafval zorgt voor een duidelijke daling in de afvoerkosten. Door afval te scheiden kunnen bepaalde afvalstoffen hergebruikt worden; dit spaart grondstoffen en energie uit. Hierdoor zijn er minder nadelige milieueffecten. Er hoeft minder afval verbrand of gestort te worden, waardoor de CO2-uitstoot verlaagd wordt.

Afvalscheiding bespaart

Afval scheiden levert veel op. Materialen als papier en plastic kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. Door vooraf de materialen goed van elkaar te scheiden, kunnen er kwalitatief goede nieuwe grondstoffen uit het afval gemaakt worden. Van deze hoogwaardige grondstoffen kunnen nieuwe producten gemaakt worden. Gescheiden afvalinzameling is daarmee niet alleen kostenefficiënt maar is ook de eerste stap naar een circulaire economie. Voor het effectief, verantwoord en kostenbesparend gescheiden inzamelen van afval biedt Vepa Bins een grote variëteit aan duurzame en flexibele oplossingen. Van kleinere afvalbakken met meerdere compartimenten welke u bij iedere werkplek kunt plaatsen tot één centrale unit in een kantoortuin.

Meer informatie
Banner nieuwsbank