Nieuws deelnemers

Fietsoverkapping als laadstation voor E-bikes

De elektrische fiets neemt in Nederland een ware vogelvlucht. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer fietsenstallingen met oplaadpunten nodig zijn. Er bestaan diverse overkappingen en bergingen die kunnen worden voorzien van zonnepanelen. De opgewekte stroom kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de E-bikes mee op te laden.

Elektrische fietsen zijn populair in Nederland. Afgelopen jaar werd bijna 70 procent van de marktomzet gehaald uit de verkoop van E-bikes. Daarbij komt dat de fiscale regels voor de fiets van de zaak zijn vereenvoudigd. Bestaande en nieuwe aanbieders van leasefietsen spelen hierop in, waardoor de E-bike het straatbeeld steeds meer gaat bepalen. Vooral het gemak maakt een E-bike populair. Maar in vergelijking met een gemiddelde stadsfiets zijn E-bikes een stuk duurder. Bovendien zijn ze zwaarder in gewicht en moeten E-bikes opgeladen worden. Dit zorgt ervoor dat het parkeren van E-bikes aandacht vereist.

Klaver Fietsparkeren heeft een fietsoverkapping ontworpen met een dak van zonnepanelen. Met de opgewekte stroom kunnen E-bikes eenvoudig worden opgeladen door middel van verschillende laadpunten in de stalling. In de fietsenstalling kunnen fietsenrekken worden gerealiseerd met geïntegreerde oplaadpunten of lockers geplaatst waarin de fietsaccu veilig opgeborgen kan worden.

Vandalismebestendig

Door de relatief hoge prijs van een elektrische fiets is veiligheid een belangrijk thema bij het parkeren van de fiets. Zo is het voorkomen van diefstal erg belangrijk. Dat kan worden gewaarborgd door een robuuste en vandalismebestendige fietsenstalling. Naast het zonnepanelen dak heeft de stalling geïntegreerde ledverlichting en is tevens leverbaar met een sedumdak. Bijkomend voordeel is dat je van de stalling ook een mobiliteitshub kunt maken door er bijvoorbeeld deelfietsen in te plaatsen.

Bij grotere fietsenstallingen kan het zonnepanelendak ook zorgen voor de energievoorziening van in de buurt geparkeerde elektrische auto’s.

Meer informatie
Banner nieuwsbank