Nieuws deelnemers

Informeel genieten en relaxen in kantoorkeuken

Dat kantoren en kantoortuinen veranderen is al heel lang bekend. Maar de mate, snelheid en behoefte waarin dat de laatste jaren gebeurd is wel bijzonder te noemen. Productiviteit, flexibiliteit, afwisseling en welbevinden zijn bepalende factoren die de wensen en eisen doen veranderen.

In dat licht gezien is het onderwerp keuken, om informeel even te chillen, te eten en op de hoogte te blijven, wel een eye-opener. Tot een paar jaar geleden was de kantoorkeuken meestal een ruimte die gescheiden was van de kantoorruimte. Inmiddels heeft het zich echter gevestigd in moderne kantooromgevingen; meer nog, het heeft zich net zo goed geïntegreerd in de hedendaagse kantoorwereld als een bureau of een akoestisch element en is het een ontmoetingsplek geworden voor medewerkers en klanten. Wist u bijvoorbeeld dat 80% van de ideeën ontstaan door informele uitwisselingen?

Het plannen van een type kantoorkeuken is niet altijd even gemakkelijk. Daarom is het belangrijk om flexibel te reageren op de ruimtelijke omstandigheden. Wie op kantoor hard werkt, moet zich niet alleen achter zijn of haar bureau op z’n gemak voelen. Een korte pauze, dicht bij de werkplek, maakt je hoofd vrij.

Meer informatie

Banner nieuwsbank