Nieuws deelnemers

Juist nu het kantoor ‘future proof’ maken

Ondanks dat de techniek klaar is voor het ‘nieuwe werken’, nemen veel werkgevers een afwachtende houding aan. Ze wachten op een advies van het kabinet voor ze hun kantoor ‘future proof’ maken. Maar waarom zou je wachten als het nu al kan? Een beter moment is er niet. Door de lockdown zijn de afdelingen immers leeg, waardoor het installeren van de techniek veiliger en sneller dan ooit kan.

De coronapandemie heeft de wereld al bijna een jaar in haar greep. Veel zaken, waaronder het thuiswerken, hebben we inmiddels goed onder de knie, maar de behoefte groeit om toch ook weer naar kantoor te gaan. Een nieuwe situatie, die vraagt om maatregelen, aanpassingen en soms moeilijke beslissingen voor werkgevers. Want hoe houd je de bezetting beheersbaar? En hoe combineer je dat straks met het thuiswerken?

Wil iemand straks weer een dag op kantoor werken? Geen probleem. Met een handige app ziet iedereen direct welke werkplek met voldoende ruimte beschikbaar is om die vervolgens met één klik op de knop vanaf een desktop, tablet of smartphone te reserveren. Als werkgever bepaal je vooraf het maximale aantal werkplekken, die in de app te zien zijn op een  gevisualiseerde plattegrond. Zo zien medewerkers makkelijk of andere collega’s ook een werkplek hebben gereserveerd en of hun favoriete werkplek nog vrij is. En met filters vinden ze snel een overzicht van de werkplekken per land, vestiging, datum, dagdeel of afdeling.

Veilig vergaderen

In de app zien ze ook in één oogopslag welke vergaderruimtes vrij zijn en ook deze zijn op dezelfde eenvoudige wijze te reserveren. En door synchronisatie en gebruikersauthenticatie met bijna alle softwareprogramma’s wordt gezorgd voor een simpele en veilige koppeling met de agenda van het kantoor. Tevens is er altijd een actueel overzicht  van de beschikbare ruimtes. Bij het bevestigen van de reservering wordt de afspraak automatisch vastgelegd en per e-mail bevestigd. Vervalt een vergadering, dan is deze via de app eenvoudig te annuleren, verplaatsen, maar ook deelnemers kunnen eenvoudig worden toegevoegd.

Meer informatie
Banner nieuwsbank