Deelnemersgids

Circular Design

De Brickbin is een duurzame modulaire  afvalbak  om afval gescheiden in te zamelen. De afvalbak is gemaakt van 100% gerecycled materiaal, in Nederland. Hierdoor werkt u mee aan een beter milieu door afval te scheiden in een 100% gerecyclede afvalbak.

Circular Design is gespecialiseerd in  ontwerp en productie van design en gebruiks-  producten van gerecyclede materialen waardoor het zelfs mogelijk is om van ‘eigen’ afvalstromen customized afvalbakken te laten produceren. Vraag naar de mogelijkheden.

De afvalbak wordt gemaakt van gerecycled plastic (HDPE, LDPE), doppen/ materialen die na verpoedering geschikt zijn,  middels het rotatiegietproces, verwerkt te worden. Bent u benieuwd hoe de afvalbak wordt gemaakt? We produceren ook Brickbins met 15/20% koffiedik erin verwerkt, wat een prachtige bruine koffiekleur en geur oplevert.

De Brickbin is een 100% circulair product
Een circulair product houdt in dat de  Brickbin na gebruik opnieuw gerecycled kan worden tot een grondstof voor productie van een nieuw product. Als de Brickbin om welke reden dan ook niet meer te gebruiken is kan deze bij ons ingeleverd worden om de Brickbin weer helemaal te recyclen. Zo wordt de afvalbak klaargemaakt voor een leven als nieuwe Brickbin!

Modulair systeem op de Brickbin
De afvalscheidingsunit heeft een scharnierend deksel om  de volle 60 liter zak makkelijk te kunnen vervangen als deze vol is. Hij is moduliar koppelbaar met een kunststof schroevenset.

In de deksel zijn gekleurde aluminium platen gemonteerd  om duidelijk te laten zien welke afvalstromen in welke prullenbak horen. Deze kunnen ook nog worden voorzien van een bijbehorende sticker met een pictogram en tekst. De opening heeft een diameter van 20 centimeter voor papierafval, restafval, of plasticafval. Voor organisch afval hebben wij een afvalbak voorzien van een afsluitbare klepdeksel (Ø 25 cm) om te voorkomen dat er vieze geuren door de ruimte verspreiden.

Circular Design

Verrijn Stuartweg 40 1112 AX Diemen Nederland 020-341 50 21 info@brick-bin.com https://brick-bin.nl/

Er is ook een mogelijkheid om een bekerhouder in de afvalbak te plaatsen. De gekleurde aluminium plaat met 5 gaten (openingen Ø 8 cm) is speciaal ontworpen voor het inzamelen van (koffie)bekers. Door het buizenframe van de bekerinzet worden de weggegooide bekers automatisch efficiënt gestapeld waardoor er meer bekers in de bekerbak passen. Binnenkort gaan we ook  een 90 liter versie van de BrickBin in productie nemen.

BrickBin heeft ook voor de toiletgroepen een aantal nieuwe modellen ontwikkelt  om papier op te vangen. Gemaakt van 100 % gerecycled plastic in Nederland en volledig circulair. De WallNut  en de BrickBin S, beide aan de muur te bevestigen , met een inhoud van 20 tot 30 liter.

De Brickbins kunnen worden gekocht of gehuurd en via onze partners kunnen wij een deel van de afvalstroom circulair verwerken en terug leveren. BrickBin biedt ook een plaatsing service op locatie.

Social return.
Alle BrickBins worden afgemonteerd bij een sociale werkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en talent, onder begeleiding, werken. Reduce-Reuse-Recycle