Deelnemersgids

RBOC Fort Markenbinnen

BHV kan anders.
Dat bewijst RBOC Fort Markenbinnen met een innovatieve blik op BHV. Het blijft niet alleen bij de unieke locatie, want ook de inhoud van de opleidingen is anders. Er wordt onder andere gewerkt met scenario’s in Virtual Reality, een bloedstollende bomkoffer en in samenwerking met onze partner Velicus leren cursisten reanimeren & brand blussen in Mixed Reality. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker langs bij onze stand!

Lees meer:

RBOC Fort Markenbinnen is gespecialiseerd op het gebied van risico advisering en veiligheidsopleidingen. Naast BHV en advies zijn wij sinds 1985 hét opleidingscentrum voor de brandweer in de regio. We zijn trots op onze trainingslocatie gelegen in een fort waar wij cursisten trainen afkomstig uit verschillende sectoren variërend van industrie, zorg, onderwijs, overheid en zakelijke dienstverlening.

Onze visie is dat geen leef- en werkomgeving hetzelfde is en dat advisering en trainingen op het gebied van veiligheid toegesneden moeten worden op de situatie bij de klant en aansluiten bij de beleving van de medewerkers. 
Onze werkwijze is inhoudelijk gebaseerd op drie pijlers; de RI&E/bedrijfsnoodplan van de klant, input vanuit de BHV-organisatie en de actualiteit (bijvoorbeeld corona of veranderende wet- en regelgeving).

We zien dat de wereld en het digitaliseren van het onderwijs sinds de coronacrisis in een stroomversnelling is geraakt, technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Waar deze zich vroeger ‘lineair’ voltrokken, gaat het nu ‘exponentieel’. Extended reality, kunstmatige intelligentie en het internet der dingen verrijken ons leven. Dit verandert de vormgeving van onderwijs en ondersteunende processen. Het gebruik van systemen en de onderlinge connectiviteit van alle systemen wordt steeds belangrijker. 

Leren gebeurt inmiddels al lang niet meer alleen in het klaslokaal. Door digitalisering kunnen we overal, tijd- en plaats onafhankelijk, kennis tot ons nemen en vaardigheden ontwikkelen.  

De leeromgeving is niet langer alleen fysiek, maar ook digitaal. Dit biedt mogelijkheden om deze persoonlijker te maken en meer af te stemmen op een bedrijf of individuele cursist. Extended reality of immersive learning zoals AR (Augmented Reality) en VR (Virtual Reality) maar ook gamification veranderen het didactische proces. Wij denken dat hybride onderwijs de norm wordt: een deel van de lessen wordt fysiek gegeven en een ander deel (kan) online via bijvoorbeeld e-learning of thema webinars. 

Deze veranderende leeromgeving en onze leervisie hebben we bij RBOC Fort Markenbinnen geïntegreerd in onze cursussen, trainingen en toolbox meetings. In ons fysieke onderwijs maken we bijvoorbeeld gebruik van gamification en video’s. Daarnaast maken we gebruik van: 

  • Mixed Reality reanimatiecursus. Met een Mixed Reality headset worden digitale objecten geprojecteerd. Deze elementen kunnen interacteren met (objecten in) de omgeving, maar ook met elkaar. Een nieuwe werkelijkheid is gecreëerd. Dit kan op kantoor, bouwlocatie, fabriek, zorginstelling of school. Ook met deze oplossing kunnen medewerkers onafhankelijk van tijd en plaats, spelenderwijs leren reanimeren, oefenen, herhalen en toetsen. Module afgerond? Dan hoeft de medewerker de module levensreddend handelen niet meer te volgen! 
RBOC Fort Markenbinnen

Provincialweg 9 1536 AC Markenbinnen Nederland 075-641 16 28 info@fortmarkenbinnen.nl https://fortmarkenbinnen.nl

  • BHVR (Bedrijfshulpverlening Virtual Reality); Een virtuele BHV-training van 45-60 minuten die modulair is opgebouwd. Er worden verschillende noodscenario’s gesimuleerd  waardoor de risico’s uit de dagelijkse praktijk nauwgezet aan bod komen. De BHVR is opgenomen in onze BHVH (BHV-herhaling), maar kan ook op de eigen locatie worden gedaan op elk gewenst tijdstip. 
  • Workshops waarin specifieke thema’s worden beoefend of behandeld, denk aan een tabletop oefening, scenariotraining of een ontruimingsoefening  
  • Toolbox meetings:  

on site (op locatie van de klant) bijvoorbeeld tablet game ‘ken je eigen locatie’ of ‘de veiligheidsronde’  

on-line bijvoorbeeld webinar over specifiek, relevant of actueel onderwerp of BHV-quiz  

Het doel van het inzetten van de verschillende toepassingen is dichterbij de realiteit komen, zodat men beter voorbereid is op het moment dat een calamiteit zich aandient en dat leren ook vooral heel leuk mag zijn!