Hoe het bedrijfsrestaurant kan bijdragen aan vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer is niet vanzelfsprekend. In de organisatie dienen zowel de werkgever als de werknemers daar aan te werken. De eerste groep door te kiezen voor de juiste voeding, mindset en levensstijl, de laatste groep door de vitaliteit te faciliteren met het aanbieden van onder meer gezonde voeding. Voor beide is het belangrijk daarin de juiste balans te vinden.

Het bedrijfsrestaurant speelt in dit proces een belangrijke rol. Eten is meer dan alleen de honger stillen. Het is ook een vorm van beleving. Daarom begint de zoektocht naar de juiste balans op de beursvloer naar een omgeving, waarin de medewerkers zich welkom voelen. In een sfeervolle ruimte kunnen zij naast genieten van het eten elkaar ook ontmoeten. Dat stimuleert de vitaliteit.

Naast de inrichting van het bedrijfsrestaurant is het ook belangrijk, dat de werkgever de juiste en gezonde voeding aanbiedt. Door met de seizoenen mee te gaan, onnodige toevoegingen te vermijden, te zorgen voor verse producten en duurzame keuzes, zoals bio-verantwoord en vegetarisch, te maken, kunnen medewerkers ook lekker eten en drinken. Dat is bepaald niet beperkt tot snacks.

Door op deze wijze bij te dragen aan de vitaliteit op de werkvloer daagt het bedrijfsrestaurant bij een de vitaliteit op de werkvloer. Waardoor medewerkers de werkplek positiever gaan ervaren, zij minder spanning voelen en beter in hun vel zitten. Met als gevolg, dat zij minder ziek zijn, hetgeen goed is voor zowel werkgever als werknemen.

Foto Vitam, voor de bijdrage van het bedrijfsrestaurant aan de vitaliteit in de organisatie.