Lichtplan snelste weg naar duurzame verlichting

Het juiste licht op de werkplek en/of in de werkomgeving valt het snelste te realiseren met een planmatige aanpak, zoals een Lichtplan. En de juiste verlichting? Die is duurzaam, voldoet aan de eisen en brengt tegen de geringste kosten de gewenste opbrengst. Om dat te realiseren, is een bezoek aan de beursvloer meer dan waard, omdat de deelnemers kunnen voorzien in informatie en kennis.

Licht is niet alleen functioneel. Op of aan het gebouw of terrein draagt het ook bij aan het imago van het bedrijf en zorgt tevens voor veiligheid. Met een lichtplan of een plan van eisen kunnen functionaliteit, beveiliging en beleving op elkaar afgestemd worden.

In een plan van eisen zijn veel vragen te beantwoorden. Met sensor of permanent brandend licht? Op het gebouw of op het terrein, hoog of laag, met kleur of alleen wit licht, automatische instelling of handmatig en hoe zit het met de duurzaamheid en energieverbruik? De armaturen, schijnwerpers en lantaarns zijn er in talloze vormen en materialen. Een buitenlichtplan kan hierbij uitkomst bieden. Vergeet ook niet het onderhoud van zowel de armaturen als de lampen mee te nemen in de keuze.

Een goede leverancier van verlichting kan de facilitair verantwoordelijke en/of de gebouwbeheerder ondersteunen in alle wensen met betrekking tot buitenlicht en zorgen voor een goede, beheersbare en functionerende buitenverlichting.

Een buitenlichtplan kan uitkomst bieden bij het aanschaffen van de juiste verlichting.