Opgeruimde kleding staat niet alleen voor netjes

In veel organisaties wisselen medewerkers bijna dagelijks hun eigen kleding voor werkkleding. Dat gebeurt niet alleen in productiebedrijven, de zorg en de bouw, maar ook bij de brandweer, de politie of het leger, naast nog veel meer organisaties. Naar schatting gaat het om enkele miljoenen werknemers in het Nederlandse taalgebied.

Voor al deze werknemers is het belangrijk, dat zij hun eigen kledingstukken netjes, veilig, met privacy en ordelijk kunnen opbergen. Daarnaast zijn omkleedruimten niet alleen functioneel voor het omkleden, maar dragen zij ook bij aan de uitstraling van de organisatie en waar deze voor staat. Ook nemen deze omkleedruimten de nodige ruimte in beslag. En in sommige sectoren moet bij het omkleden de hygiëne in acht genomen worden, zoals in de zorg waar in de omgang met derden ongewenste bacteriën en virussen worden opgedaan. Los daarvan zijn er weersomstandigheden, die het opbergen beïnvloeden.

Daarmee vereist goede opberging van de kleding van medewerkers na het verruilen voor werkkleding meer dan de traditionele en achterhaalde opbergkast. Moderne voorzieningen zogen ook voor besparing van de opbergruimte, het hygiënisch opbergen zodat bacteriën en vuil zich niet verspreiden, het digitaal terugvinden van de kleding en uiteraard de beveiliging van de persoonlijke spullen van de medewerkers.

Daarom biedt de beursvloer voor zowel facilitair managers als gebouwbeheerders ook informatie en kennis over de juiste opbergsystemen.

Foto Zippsafe, als het om de opbergen van kleding gaat