Post- en pakketbezorging kan ook duurzaam gebeuren

Iedereen kent ze wel, de koeriers die de straten afschuimen met hun post en pakketjes, waarbij duurzaamheid geheel afwezig is. Niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor ergerniswekkend voor de samenleving. Post- en pakketbezorging kan evenwel ook duurzaam zijn, zo leert een bezoek aan de beursvloer.

Duurzaam post- en pakketjes bezorgen is geen kwestie van het planten van bomen ter compensatie van de CO2-uitstoot. Dat gebeurt bij voorkeur op de fiets of anders met auto’s die groen worden aangedreven. Voor de aandrijving van de fietsende bezorgers kan voldaan worden met bruine boterhammen, die zich verplaatsen op circulaire fietsen. En uiteraard onder zowel zomerse als winterse omstandigheden.

Naast de duurzaamheid verminderen duurzame fietskoeriers ook de autodruk op de stedelijke omgeving, creëren zij in hun omgeving bewustzijn voor de duurzame samenleving en zijn het goede voorbeeld voor medewerkers, die omwille van de gezonde werkplek beter met de fiets naar hun werk kunnen gaan dan in de auto naar kantoor, instelling of werkvloer te rijden.

Verder kan de fietsbezorging de bijdrage aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen verhogen door met personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt te werken of circulair in te kopen. Maar of dat het geval is, kan de bezoeker zichzelf het beste (laten) informeren op de beursvloer.

Foto Cycloon, waar bruine boterhammen de belangrijkste brandstof zijn.

BE O Lifestyle

Circulware

Glimble

Grapos Nederland

Koffiebranderij Peeze

Politie

Stichting OPEN

Tilercharge