Raambekleding in de werkomgeving wordt steeds slimmer

Al is het principe van raambekleding hetzelfde gebleven. Al is er inmiddels een scala aan functies aan bediening bijgekomen. En al volgt de ene modetrend in raambekleding de andere snel op. Door alles heen begint raambekleding steeds integraler deel uit te maken van de werkomgeving. De koppeling van raambekleding aan digitale systemen maakt dat raambekleding op de werkvloer zelfs slimmer wordt.

De electrifisering van raambekleding was al een forse stap vooruit. Met de intrede van de domotica ging de raambekleding veel automatischer werken. Na de digitalisering werd raambekleding plots een stuk slimmer. Met behulp van een app kun je raambekleding een veel uitgebreidere functie geven. Zo kun je deze daarmee beter afstemmen op de verschillende functies, zoals meer/minder (zon)licht op de werkplek of in de -omgeving; de privacy meer waarborgen; de temperatuur beïnvloeden; of laten werking op af-en aanwezigheid.

Naast alle digitale mogelijkheden integreerde raambekleding in de voorbije jaren ook veel meer met zijn werkomgeving. Kleur liet de werkplek anders beleven; folie zorgde voor meer veiligheid en privacy; rolgordijnen en lamellen, zowel voor binnen als buiten, veranderden de lichtinval en de zonwering.

En zo gingen digitalisering en integratie met de werkomgeving hand in hand, waarvan op de werkvloer de nodige kennis en informatie te vergaren valt alsmede advies in te winnen en deskundigen te spreken.

Foto Shutterstock, Raambekleding steeds digitaler en integraler

Audio Acoustics

Bespaarmetled

Capstone5

De Haan Westerhoff

Firefly Projects

Haan Reclamewerk

Ledline

MEGAMAN

OURGreen

Pop Light

SG Lighting Benelux