Stageplekken beter goed uitbesteed dan slecht zelf begeleid

In een periode, waarin het moeilijk is het juiste personeel te vinden, kunnen stagiaires met de juiste studierichting verlichting brengen. Mits gemotiveerd en goed begeleid, want een goede stagiair is geen kwestie van toeval, kunnen zowel stagebedrijf als stagiair na afloop terugzien op een succesvolle stageperiode.

Het vinden van de juiste stagiaire(s) begint al bij het opstellen van een stageberoepsprofiel, zodat het stagebedrijf weet naar welke soort stagiair zij op zoek is, aan welke kwalificaties deze moet voldoen en waarvoor deze wordt ingezet. Zo’n profiel is de basis van een goede wervings- en selectieprocedure.

Nadat de juiste kandidaat is geworven, is het van belang dat deze goed wordt begeleid. In teveel organisaties loopt de goede stagiair ‘dood’, omdat de begeleiding niet goed is. En om diezelfde reden krijgt het stagebedrijf niet het gewenste resultaat. Uitbesteding van de begeleiding is dan bijna vanzelfsprekend.

De voordelen van uitbesteding van de begeleiding van stageplekken zijn evident. De interne begeleider van het stagebedrijf boekt tijdwinst; externe stagebegeleiding is goedkoper dan interne; de organisatie kan zich volledig blijven concentreren op de eigen bedrijfsactiviteiten, terwijl het stagebedrijf zich verzekerd weet van een maximaal rendement van de stagebegeleiding.

Foto Aysenterprise, voor een optimale begeleiding van facilitaire stagiaires.

Binnenkort verschijnen hier de eerste resultaten. Bedankt voor uw geduld.
Binnenkort verschijnen hier de eerste resultaten. Bedankt voor uw geduld.