Waarom zou je geen fruit op werkplekken willen hebben?

De verstrekking van koffie, thee of water op de werkplekken is in de meeste organisaties als vanzelfsprekend ingeburgerd. Fruit daarentegen is nog lang geen gemeengoed in het aanbod. Toch vreemd, want waarom zou je als facilitair manager geen fruit op werkplekken willen hebben?

De voordelige eigenschappen van fruit op de werkplek zijn legio. Zo is fruit gezond, waarmee de medewerkers fitter blijven. Daarnaast is het lekker, zo weet iedereen die op een zonnige dag een sappige appel eet of op een koude regendag met een fruitsnack weer wat energie krijgt. En uiteraard heeft fruit een positieve invloed op de werkvloer, wan de medewerkers voelen zich meer gewaardeerd.

Fruit op de werkplekken verbetert ook de werkbeleving. Medewerkers worden er gezonder door, zodat zij er minder vaak ziek door zullen zijn; zijn er productiever door met een gezond tussendoortje; terwijl zij zich minder schuldig zullen voelen met het ‘snoepen’ van fruit dan met suikerhoudend snoepgoed.

Ook de organisatie is ermee gebaat. Fruit op de werkplekken verbetert het imago als een bedrijf, dat oog heeft voor de gezonde aspecten van het werken. Ook past het aanbieden van fruit perfect in het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Terwijl de arbeidsproductiviteit er door stijgt.

De kenmerken van fruit op de werkplek zijn seizoensgebonden, afwisselend en minder milieu belastend. Vraag is alleen nog of het fruit los of in de automaat wordt aangeboden.

Foto Shutterstock. Fruit los aanbieden of in de automaat?