Zonwering voor zowel binnen als buiten

Geen kantoorpand, zorginstelling, openbaar, industrieel of schoolgebouw of er wordt gewerkt met een vorm van zonwering. Zonwering kan zowel binnen- als buiten worden aangebracht.

Zonlicht verblindt en zorgt voor ongewenste warmte, die vervolgens weer uit het gebouw moet worden verwijderd. Dit slurpt energie en is dus niet duurzaam. Het zonlicht buiten een gebouw houden, voorkomt dat je later onevenredig moet koelen. De uitdaging bestaat er uit om dat binnenvallend zonlicht en de zonnewarmte onder controle te houden. Waarmee kan dit gebeuren? Er zijn vele zonwerende producten, die zelfs ook nog van toegevoegde waarde zijn voor de brand -en inbraakveiligheid en zorgen voor isolatie.

Enkele mogelijkheden zijn: windvaste screens, handmatig of elektrisch bedienbare screens, op afstand bedienbare rolluiken (voorzien van obstakelherkenning), terrasschermen (leverbaar in alle kleuren tot 20 meter breed, eventueel inclusief verlichting), markiezen (met houten of aluminium omkasting, leverbaar in alle kleuren), vrijstaande zonwering, knikarmschermen, folies, etcetera.

Onderzoek waar in het gebouw de zonnewarmte/licht binnenkomt en maak een plan van eisen.