Corona

Uw veiligheid staat bij ons voorop

Mocht Covid-19 in september nog een rol van betekenis spelen, dan volgen wij uiteraard strikt de dan geldende richtlijnen van het RIVM en van de Jaarbeurs.

Met de indeling van de beursvloer hebben wij er nu al voldoende rekening mee gehouden om te kunnen voldoen aan de nu bekende eisen. Zo kunnen gangpaden naar een maximale breedte van 6 meter gebracht worden. In de halconfiguratie is hier al rekening mee gehouden. Ook kan, als het noodzakelijk is, bij de bezoekersregistratie gebruik gemaakt worden van bloktijden en een maximum aantal bezoekers dat gelijktijdig in de hallen aanwezig mag zijn.

Fysiek contact met bezoekers beperken we al door standhouders te verplichten gebruik te maken van de leadscanner. Het gebruik van de bekende visitekaartjes zal niet worden geaccepteerd door bezoekers. Maar ook zal de standhouder hiermee sneller zijn gescande bezoeker documentatie kunnen toesturen in plaats van het mee te geven.

Iedereen binnen de lijnen
De veranderingen aan de beursvloer, gedaan in het kader van het Protocol voor zakelijke bijeenkomsten, hebben zijn karakter nauwelijks aangetast. Natuurlijk zijn de gangpaden breder geworden, zodat de opzet ruimer is geworden, maar de stands zijn nog altijd goed bereikbaar, terwijl de bezoekers zich veilig door de gangpaden kunnen begeven. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen.

De belangrijkste veranderingen van de beursvloer zijn het ontbreken van zowel het Noviteitenplein als het zalencentrum. Met de nieuwe indeling is daar geen plaats meer voor omdat de richtlijnen daar moeilijk gevolgd kunnen worden. Daarom besloot de organisatie om deze onderdelen in de aanloop naar de 23ste editie als digitale evenementen te gaan organiseren in de winter en het voorjaar. Evenementen, waarvoor eveneens bezoekers geworven zullen worden en waar de standhouders ook aan kunnen deelnemen.

Binnen de gestelde lijnen gaat de editie 2021 daarom de 23ste succesvolle editie worden.