Home » Kennisbijdragen » In 2022 haalt fietsbeleving de auto in

In 2022 haalt fietsbeleving de auto in

In 2022 haalt fietsbeleving de auto in

Door de coronacrisis veranderde het mobiliteitsvraagstuk sneller dan daarvoor. De trend om de auto in te ruilen voor naar alternatieve vormen van vervoer is in volle gang. Daarbij wonnen vooral de speedpedelec en e-bike flin terrein, naast de fietsen voor recreatief gebruik.

Nederland is altijd al een fietsland geweest, maar toch is het fietsgebruik afgelopen jaren nog meer toegenomen. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de oplopende levertijden van fietsen door de combinatie van vraag en aanbod. Door corona zijn meer mensen op zoek gegaan naar alternatieve mobiliteitsvormen. Voor veel mensen is dat misschien alleen een laatste zetje geweest om over te stappen naar bijvoorbeeld een fiets, om daarmee naar werk te reizen.

Met de nieuwe fietssoorten kan men in korte tijd toch een relatief grote afstand overbruggen. Voor veel mensen was dat in de coronacrisis ideaal, omdat zij bijvoorbeeld niet met het openbaar vervoer wilden reizen. Het aandeel van de speedpedelec en e-bike in het totale fietsaanbod wordt steeds groter.

Ook in andere Europese steden overstag gaan en steeds meer uitgeven aan fietsinfrastructuur: In veel grote steden zoals bijvoorbeeld Londen moeten fietsers in
Meer lezen

24ste Editie:
Door wie bezocht
Van deelnemers
Terugblikken