Deskundigheden

Innovatie in licht als uitgangspunt

De sleutel tot innovatie is nieuwsgierigheid. Zonder nieuwsgierige medewerkers zouden heel veel verlichtingsarmaturen nooit de tekentafel hebben verlaten. Fagerhult  is trots op de eigen producten en ziet innovatie als de basis, zonder concessies te doen aan veiligheid, kwaliteit of functie.

Wat te denken van een nieuw product in een materiaal dat compleet nieuw is voor onze branche, Solid Board. Een armatuur maken van karton, is dat überhaupt mogelijk? De betekenis van het Latijnse woord “innovare” is vernieuwen, en dat is wat Fagerhult gedaan. Een van onze meest populaire armaturen is vernieuwd – met een nieuwe behuizing en een nieuwe verpakkingsmethode die het verschil zullen maken.

Tijdens het gehele ontwikkelingsproces maakte een testlaboratorium deel uit van de ontwikkeling, in nauwe samenwerking met de creatieve

ontwerpers. Omdat er een nieuw gebied werd betreden, zijn er deskundigen ingeschakeld en is de hulp van experts op verschillende gebieden ingeroepen. Het is altijd de verantwoordelijkheid van de fabrikant dat een product veilig is en een hoge kwaliteit heeft. Zo ook bij de ontwikkeling van deze kartonnen oplossing.

Dit heeft de producent voor bepaalde uitdagingen geplaatst. Er nieuwe inzichten opgedaan over bijvoorbeeld toleranties, wanneer het materiaal van vorm en grootte verandert. Dit is bij dit materiaal aanzienlijk groter dan normaal. Ook de invloed van temperatuur, vocht en stof in zowel productie als magazijnopslag bleek van invloed op het eindproduct. Kortom, kennis, ervaring en nieuwe inzichten waren de sleutel tot succes.

Meer informatie
Banner nieuwsbank