181. Duurzaam en gezond drinken op de werkvloer

181. Duurzaam en gezond drinken op de werkvloer

In de voorbije jaren kwamen duurzaamheid en gezondheid in de bedrijfscatering sterk op. De disposables werden duurzaam, de plastic koffiebekertjes verboden; de plastic verpakkingen werden massaal door afbreekbare inpakmaterialen vervangen en in plaats van koffie en thee gingen werknemers steeds meer over op het drinken van water. Kortom, de Nederlandse catering werd gelijktijdig duurzamer en gezonder.

Inmiddels is de ontwikkeling aan het opschuiven naar de combinatie van duurzaam en gezond. Doordat veel water drinkende medewerkers toch de smaak van diezelfde koffie en thee gingen missen, deed water met een smaakje zijn intrede. De laatste trend is, dat het water met een smaakje niet langer meer uit de fles of een pak geschonken behoeft te worden, maar afgenomen kan worden uit een tappunt. Precies, zoals we gewoon zijn bij een koffie-, thee- en soepautomaat.

Het water met een smaakje uit deze tappunten kan gedronken worden uit de eigen fles of beker, zodat de verpakkingen en (pet)flessen worden vervangen. Uit deze tappunten komen vanzelfsprekend enkel gekoelde en verantwoorde frisdranken, want de duurzaamheid mag niet ten koste gaan van de gezondheid.

Zoals de koffie-automaten ook voorzien zijn van de benodigde electronica om de [ + ]

Foto Itaptoo, waar duurzaam, gezond en catering samen gaan.
Ook interessant:
Door wie bezocht
Van deelnemers
Terugblikken