Home » Facilitaire duurzaamheid » 128. Duurzame disposables voor de minste milieubelasting

128. Duurzame disposables voor de minste milieubelasting

128. Duurzame disposables voor de minste milieubelasting

Een snel opkomende duurzaamheidstrend in de werkomgeving en op werkplekken is het gebruik van duurzame disposables. Gemaakt van gemakkelijk afbreekbare grondstoffen als mais, suikerriet, palmbladeren, bamboe of duurzaam geproduceerd hout (FSC-gecertificeerd); gebruikt in bedrijfsrestaurants, koffiecorners en in de toiletruimten. Gemaakt om snel af te breken, zodat het milieu het minst wordt belast.

De toepassingen zijn legio. Natuurlijk denken we op de eerste plaats aan koffiebekers, bestek en bordjes/bakjes, maar evenzeer kunnen we dan denken aan toiletpapier, verpakkingsmateriaal of draagtasjes. Als het maar voor eenmalig gebruik is. Daarnaast leveren veel toeleveranciers van duurzame disposables vaak ook andere duurzame materialen.

Bij de aanschaf van duurzame disposables bestaan er de nodige certificeringen om de zakelijke eindgebruikers bij hun keuze op weg te helpen. Zo zijn er diverse op het niveau van de Europese Unie, zoals Europese richtlijnen voor voedselcontact, het ecolabel en de EN13432. Daarnaast zijn er de al eerder genoemde FSC, SA8000-certificering (voor sociale prestaties), Nordic Ecolabel (voor duurzame oplossingen, gebaseerd op het voortbouwen op een levenscyclus) en Home composteerbaar Meer lezen

24ste Editie:
Door wie bezocht
Van deelnemers
Terugblikken