Een glas water verhoogt de vitaliteit op kantoor

Een glas water verhoogt de vitaliteit op kantoor

Genoeg water drinken is essentieel voor een goede gezondheid. Niet alleen houdt water ons in leven, maar het drinken van voldoende water brengt een groot aantal voordelen met zich mee die vaak over het hoofd worden gezien. Een goede hydratatie is een belangrijk hulpmiddel om gezond te blijven, zowel voor lichaam als geest. Toch drinkt meer dan 1 op de 3 Nederlanders niet genoeg water.

Hoe werkt hydratatie & hoeveel water moet ik drinken?
Hoe werkt hydratatie & hoeveel water moet ik per dag drinken?

Iedereen weet dat water drinken de meest efficiënte manier is om het lichaam te hydrateren, maar waarom hebben mensen de neiging te weinig te drinken tijdens de werkuren? Mannen wordt aangeraden om 2,5 liter water per dag te drinken, terwijl vrouwen 2 liter moeten drinken.

De hoeveelheid water die iemand moet drinken verschilt per persoon. De perfecte hoeveelheid is afhankelijk van de leeftijd, de mate van lichamelijke activiteit en andere variabelen zoals bijvoorbeeld zwangerschap.

Gemiddeld zitten mensen minstens de helft van de dag op kantoor, wat betekent dat ze minstens 1 liter water per dag moeten drinken als ze op kantoor zijn.
[ + ]

Ook interessant:

Door wie bezocht
Van deelnemers
Terugblikken