Home 9 Gebundelde communicatie op een themaplein

Gebundelde communicatie op een themaplein

Veel facilitaire toeleveranciers zijn terughoudend met deelname aan een wat grotere vakbeurs als Facilitair & Gebouwbeheer. Zij vrezen op zo’n grotere beursvloer moeilijk te vinden zijn door de bezoekers. Om die vrees weg te nemen, biedt de beursorganisatie hen een stand op een Themaplein aan. Daarmee bundelt de organisatie tegelijkertijd hun zichtbaarheid op de beursvloer, terwijl de deelnemers hun eigen identiteit behouden.

Themapleinen bestaan uit 4 gelijkwaardige stands, die met de punt tegenover elkaar staan. Tussen de 4 stands in zijn alleen gangpaden, zodat op het midden van ieder plein vier gangpaden samenkomen. De deelnemers staan met hun stand op het kruispunt van die vier gangpaden. Zo profiteren alle deelnemers aan een themaplein zowel optimaal van hun ligging als van elkaars deelname.

De beursorganisatie zet de themapleinen in om extra bezoekers aan te trekken. Uit ervaring is bekend, dat een substantieel deel van de bezoekers de beursvloer aantrekkelijker vindt als zij weten, dat er meerdere standhouders zijn rondom hetzelfde thema of onderwerp. Zo snijdt het mes aan 2 kanten: de vakbeurs wordt aantrekkelijker om te bezoeken, terwijl de op een themaplein geclusterde deelnemers gezamenlijk een grotere aantrekkingskracht op bezoekers hebben.

Deelnamepakket

Een deelname aan een themaplein bestaat uit een ruitvormige standplaats van 16 vierkante meter, voorzien van systeemstandmaterialen, aangevuld met een communicatiepakket. Iedere stand op een themaplein heeft open zijden naar de 2 aangrenzende gangpaden en twee dichte zijden aan de achterzijde, waar de buurstanden liggen. Iedere stand is compleet en voorzien van vloerbedekking, duospot, standnummersignalisatie, presentatieblok in de punt en heeft een meubelpakket.

Alle deelnemers aan een themaplein hebben de mogelijkheid hun eigen bedrijfsidentiteit in te vullen. Zij kunnen namelijk kiezen uit 22 kleuren standwand, 13 kleuren vloerbedekking en 5 verschillende meubelpakketten met stoelen van verschillende kleuren. Hiermee zijn duizenden combinaties te maken, waarmee de deelnemer zelf hun uitstraling kunnen bepalen. En voor wie dat nog niet genoeg is, zijn er nog optiemogelijkheden.

 

De verzamelde themapleinen kenmerken zich door een grote verscheidenheid.

Inschrijven voor deelname aan een themaplein kan bij het beursteam. Bij hun inschrijving kunnen deelnemers aangeven welk plein zij willen staan. Hun definitieve standplaats zal in de loop van mei op basis van het aantal inschrijvingen worden toegewezen. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de voorkeur van de deelnemer. In de bezoekerscommunicatie en -werving zijn de themapleinen dan al volop gecommuniceerd.

Na inschrijving wordt iedere deelnemer aan een themaplein voorzien van een communicatiepakket bestaande uit een bedrijfsprofiel en bijdragen over hun deskundigheid, oplossing en kennis. Daarmee zet de organisatie alle deelnemers aan een themaplein vanaf hun inschrijving in bij de bezoekerscommunicatie en -werving. Ook daar snijdt het mes aan 2 kanten: de deelnemer krijgt al volop aandacht vóór de vakbeurs, terwijl de organisatie de bezoekerswerving inhoudelijk kan invullen.

Meer over deelnemen:

Door wie bezocht

Interesses bezoekers

365 dagen aandacht

Deelnamemogelijkheden

Zichtbaar deelnemen

Contact

Beursteam