Home » Kennisbijdragen » Het veilig opbergen van een lithium-ion batterij

Het veilig opbergen van een lithium-ion batterij

Het veilig opbergen van een lithium-ion batterij

Het opbergen van een lithium-ion batterij is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Hoe hebben de laatste ontwikkelingen gevolgen voor onze dienstverlening? Om hier een duidelijk antwoord op te kunnen geven moet er eerst gekeken worden naar de batterij zelf en de gevolgen van een batterij.
Met het gebruik van elektrische auto’s, E-bike’s en smart apparaten is het gebruik van lithium-ion batterijen alleen maar toegenomen. Met het vaker toepassen van de lithium-ion batterijen komen de bijbehorende gevaren ook steeds dichterbij. De batterijen kunnen ontbranden en er is zelfs een mogelijkheid dat de batterijen ontploffen. Maar waarom worden deze batterijen dan gebruikt en waarom gaan we niet op zoek naar andere batterijen?

Wat zit er in zo’n batterij?
Het gebruik van lithium-ion batterijen is een praktische manier om apparaten lang te kunnen bedienen. Je wilt immers niet dat een smartphone of E-bike binnen een uur geen stroom meer heeft. Gewone batterijen leveren te weinig energie. Dit komt doordat de lithium-ion batterij een hoger energiedichtheid en een lager
Meer lezen

24ste Editie:
Door wie bezocht
Van deelnemers
Terugblikken