Hoe facilitaire toeleveranciers kunnen deelnemen
Belangstellende toeleveranciers kunnen hun deelname aan de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2023 op 3 verschillende wijzen invullen. Zij huren een standruimte, zoals in de voorafgaande 23 edities, en voorzien deze geheel naar eigen inzicht van standbouw en inrichting. Eventueel kiezen zij ervoor om de standbouw via de organisatie in te vullen. De derde manier is om te kiezen voor deelname op een themaplein. In dat geval is er één prijs voor zowel deelname als standbouw samen.
Op de beursvloer staan de standhouders die de standbouw zelf of via de organisatie laten invullen op een door henzelf uitgekozen standruimte, zoals dat in de afgelopen 23 edities ook het geval was. Veel standhouders kiezen ervoor hun standruimte zelf in te (laten) vullen, zodat zij een maximale vrijheid hebben bij hun presentatie.
Standhouders die ook zelf hun plaats en standomvang willen bepalen, maar niet kiezen voor een – duurdere – unieke stand kiezen doorgaans voor systeemstandbouw. Aan hen is de keuze of zij deze aanschaffen via een standbouwer of via de organisatie. Ingeval het eerste hebben zij meer keuzevrijheid dan in de aanschaf via de organisatie. Meer lezen

Volledig ingerichte stand
De ruitvormige stands in het concept Ontzorgd deelnemen hebben een afmeting van 4 bij 4 meter. Zij zijn aan de twee achterzijden voorzien van een standwand. De punt van de standwanden is voorzien van een dubbelspot.
De stand is standaard voorzien van tapijt, een meubelpakket, stroomaansluiting, ophangmogelijkheden voor de wanden, standnummer en een presentatieblok in de punt van de stand van een vierkante meter met een hoogte van 50 centimeter.
Voor de vloerbedekking kan gekozen worden uit 13 verschillende kleuren, voor de standwanden uit 22 verschillende kleuren, terwijl er 5 soorten meubelpakketen zijn, met 12 verschillende soorten stoelen.
Communicatiepakket
De beursorganisatie hecht grote waarde aan een goed communicatie van en door zijn standhouders. Met een goede communicatie bestaat er een grotere kans op een succesvollere deelname. Daarom verzorgt de beursorganisatie voor alle deelnemers aan het concept Ontzorgd deelnemen een communicatiepakket.
Ieder communicatiepakket bestaat uit de opname van een bijdrage in de rubrieken Kennis, Oplossingen, Deskundigheden en Bedrijvenregister. Deze worden geplaatst op de websites van de vakbeurs en het Facilitair Journaal en worden door de organisatie ingezet bij de communicatie over en voor de vakbeurs.
Indien gewenst kan voor meer aandacht worden gezorgd via het zichtbaarheidspakket van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer en de media Facilitair Journaal.
Lezing in het zalencentrum
Iedere deelnemer aan het concept Ontzorgd deelnemen heeft onder een aantal voorwaarden recht op het houden van een lezing in het zalencentrum. Zo zullen zij zich tijdig moeten aanmelden, kunne zij zich alleen aanmelden door middel van een aanmeldformulier, dient hun lezing goedgekeurd te zijn door de lezingencommissie en is het tijdstip in overleg vast te stellen. Uiteraard geldt voor alle lezingen op=op.
Per lezing is 30 minuten in het zalencentrum uitgetrokken. Maximaal 20 minuten voor de lezing zelf, gevolgd door maximaal 5 minuten vragen/discussie en afgesloten met 5 minuten voor wisseling van de bezoekers.
Ieder zaal is ingericht met maximaal 50 stoelen en voorzien van een presentatiescherm met laptop.Â
De beursorganisatie communiceert zowel voor, tijdens als na de beursdagen met de lezingen. Zo worden alle bezoekers die een lezing bijwonen gescand, zodat de beursorganisatie na afloop met hen namens de spreker, c.q. de deelnemer kan communiceren.