Home » Deskundigheid » Hoe sociaal inkopen en daarmee sociale banen creëren

Hoe sociaal inkopen en daarmee sociale banen creëren

Hoe sociaal inkopen en daarmee sociale banen creëren

Organisaties doen het steeds meer: maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bijvoorbeeld door sociaal in te kopen en daarmee te investeren in sociale banen. Post blijkt hiervoor een ideale optie! Een kort gesprek over sociaal inkopen met Marjo Dijkman (45), tendermanager bij Cycloon.

Wil jij Cycloon kort introduceren?
“Cycloon biedt post-, pakket- en koeriersdiensten aan en voert deze zo duurzaam en sociaal mogelijk uit. We fietsen waar mogelijk en zorgen goed voor elkaar.

Wat Cycloon uniek maakt is met name haar sportieve en sociale karakter. Iedereen is welkom. Bij Cycloon werken dan ook meer dan 600 mensen met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. En dat worden er steeds meer. Op onze postvestigingen heeft zelfs 95% van de medewerkers een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt.”

Hoe creëren organisaties sociale banen met post?
“Je kunt postdiensten voorbehouden aan 30% ondernemingen, dat zijn sociale werkgevers waarvan 30% van hun personeelsbestand bestaat uit sociale banen (artikel 2.82 van de Aanbestedingswet). Maar je kunt als opdrachtgever ook een SROI percentage opnemen, wij zien vaak 5 tot 7,5% voorbij komen.
Meer lezen

24ste Editie:
Door wie bezocht
Van deelnemers
Terugblikken