148. Hybride werken meer dan locatie-onafhankelijk werken

148. Hybride werken meer dan locatie-onafhankelijk werken

Vanuit het nieuwe werken en tijdens de coronatijd ontstond het hybride werken. Niet alleen de werkplek op kantoor, maar ook het fysieke kantoor zelf was tijdelijk ingewisseld. Inmiddels zijn de meeste medewerkers weer terug op kantoor, al verdween daarmee zeker niet het hybride werken. Nieuwe kantoorinrichtingen konden meteen aan deze voorkeur worden aangepast. Zo kwamen er de hybride kantoorinrichtingen.

Hybride staat formeel voor een locatie-onafhankelijke werkomgeving. Deze werkplekken zijn niet gebonden aan een bepaalde, fysieke omgeving, noch voorbehouden aan een bepaalde persoon. Medewerkers kunnen daardoor zelf invullen waar deze hun werkzaamheden verrichten. Daarmee worden andere eisen aan werkplekken gestel dan de traditionele, vaste werkplekken. In alle opzichten.

Hybride werkplekken worden beslist lang niet door alle medewerkers gewaardeerd. Zij hebben moeite met de verminderde sociale contacten met hun collega’s, missen het dagelijkse vaste ritme om naar kantoor te gaan, komen onvoldoende tot spontane brainstromsessies of geven de voorkeur aan het hebben van een ‘eigen’ werkplek. De voordelen van hybride werken, zoals uitsparen van reistijd, een grotere [ + ]

Foto Shutterstock, voor wie klaar is voor hybride kantoorinrichting

Originally posted on 19 januari 2023 @ 08:30

Ook interessant:

Door wie bezocht
Van deelnemers
Terugblikken

Bezoekersinteresses over het thema Kantoorinrichting