In de branchestraat staat belangenbehartiging centraal

In de branche van het facilitair management & gebouwbeheer hebben honderden organisaties als doel de behartiging van de belangen van hun leden. Belangrijkste reden voor deze grote hoeveelheid brancheorganisaties zijn het grote aantal sectoren, waarin het vakgebied een belangrijke rol speelt, en de grote verscheidenheid van de onderwerpen op het gebied van de werkomgeving, wekplekken en gebouwbeheer.

Deze brancheorganisaties behartigen vaak niet alleen de belangen van hun leden, maar ook die van hun relaties. Dat gebeurt in de vorm van certificering, opleidingen, keurmerken, kennisoverdracht, normen, etc. Versterkingen van het vakgebied of de toeleveranciers, die daarin werkzaam zijn, die ook geleverde producten of de diensten verbeteren, waar de facilitaire organisaties ook hun voordeel mee doen. Belangenbehartiging als een mes, dat aan twee kanten snijdt.

Welke belangenbehartigende organisaties zijn er en op welke onderdelen van facilitaire dienstverlening en gebouwbeheer strekken hun activiteiten zich uit? Welk doel streven zij na, in welke sectoren zijn zij actief en voor wie komen zij op? En natuurlijk vragen de bezoekers van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer zich af in welke zin hun belangenbehartiging ook nuttig voor hen is?

Branchestraat

Daarom nodigde de beursorganisatie een groot aantal brancheorganisaties op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer uit om zich op de beursvloer in een branchestraat aan de bezoekers te komen presenteren. Voor 14 van hen stelde de beursorganisatie een stand ter beschikking, die zij geheel naar eigen goeddunken mogen inrichten. Onder voorwaarde dat zij de bezoekers van de branchestraat een toelichting geven op hun betekenis voor de sector van het facilitair management en gebouwbeheer.

Onderaan deze pagina treffen bezoekers een overzicht aan van de deelnemende brancheorganisaties. Met een klik op de afbeelding gaan digitale bezoekers naar hun website. Uiteraard kunnen zij ook op de beursvloer kennis maken.

Het belang van brancheorganisaties is dat zij voor een bepaald doel de handen op elkaar willen krijgen.