Inrichtingsplan is essentieel voor de grootkeuken

Veel scholen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en bedrijfsrestaurants van grote bedrijven beschikken over een grootkeuken.

In een grootkeuken vinden vele activiteiten plaats en derhalve wordt een grootkeuken onverdeeld in productieruimte, warme keuken, koude keuken, nagerecht, spoelkeuken, magazijn, diepvries/koeling en personeelsruimte. De diversiteit van de verschillende werkzaamheden in een grootkeuken vereist voor het inrichten veel kennis en vakmanschap op het gebied van koken. Bouwkundige zaken moeten aanwezig zijn om iedere ruimte geschikt te maken voor zijn specifieke taak. De grondslag is dus een inrichtingsplan. Hoe ziet zo’n plan eruit? Techniek en kookvakmanschap moeten hierin nauwgezet samenkomen. Welke apparatuur is het meest geschikt? Bij de keuze van de leverancier moeten verschillende zaken worden overwogen, los van de prijs, zoals het onderhoudscontract, de implementatie, de service en de oplevering.

De inrichting van de grootkeuken bepaalt in hoge mate het resultaat