Kennisbijdragen

‘Captura’ met ‘LEGIC’

Compact RFID-slot kiest duidelijk voor een kaartMet ‘Captura’ presenteerde Lehmann, de specialist voor meubelsloten en sluitsystemen, een compact ‘MIFARE’-RFID-slot. Het slot, dat voor de meest uiteenlopende toepassingen is ontworpen, kan nu ook met de transpondertechnologie ‘LEGIC’ worden bediend.

Dankzij ‘LEGIC advant’ is de geavanceerde transpondertechnologie van Legic nu ook beschikbaar voor het compacte en van buiten onzichtbare ‘Captura’-slot. Het slot werkt daarnaast met zowel ‘LEGIC prime’ als de ‘MIFARE’-varianten ‘Classic’ en ‘DESFire’. De ‘LEGIC’-variant ondersteunt bovendien ‘HID iClass’-transponders.

‘Captura’ wordt klassiek geconfigureerd met transponderkaarten of via de Lehmann Management Software LMS. Voor de bediening kunnen ook bestaande transponders worden gebruikt. Als met transponders van derden wordt gewerkt, adviseert Lehmann om de compatibiliteit en het bereik te controleren. In totaal kunnen tot 250 transponders per slot worden aangeleerd. Net als alle andere RFID-systemen van Lehmann kan ook ‘Captura’ in de gehele logistieke keten met de installatiekaart worden bediend.

Als bedrijfsmodus kan worden gekozen tussen een vaste toewijzing en vrije kastkeuze. Het akoestische signaal kan desgewenst worden uitgeschakeld. Een meerwaarde op het gebied van comfort is de optionele lichtgeleider, die via een klein gaatje in de deur centraal achter het slot wordt aangebracht. Ook de plaat voor montage op een metalen front is voorzien van een doorschijnende lichtgeleider. De lichtgeleider stuurt de optische signalen van een led aan de achterzijde van het slot naar de voorzijde. Dit biedt praktische ondersteuning, niet in het laatst bij het programmeren van de ‘Captura’.

Een optioneel te gebruiken uitstoter, die aan de sluitstift wordt bevestigd, zorgt voor extra gebruikscomfort. Wanneer het slot met een gerechtigde transponder wordt geopend, springt de deur dankzij het uitstootmechanisme een stukje open, zodat deze makkelijker kan worden geopend. In de modus ‘vrije kastkeuze’ zorgen de openstaande deuren er bovendien voor dat bij het betreden van een kleedkamer direct duidelijk is welke lockers nog vrij zijn.

De ‘Captura’ overtuigt met een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. Lehmann biedt voor de meest uiteenlopende toepassingen, van draaideuren tot laden, de passende sluitstift. Dankzij de symmetrische constructie, het bijbehorende symmetrische

Met ‘Captura’ presenteerde Lehmann, de specialist voor meubelsloten en sluitsystemen, een nieuw, compact ‘MIFARE’-RFID-slot. Het slot, dat voor de meest uiteenlopende toepassingen is ontworpen, kan nu ook met de transpondertechnologie ‘LEGIC’ worden bediend. Foto: Lehmann

boorpatroon en de inbouwtoleranties bij de sluitstift, is het slot uiterst eenvoudig te monteren. Het RFID-slot ‘Captura’ heeft een geïntegreerde antenne, zodat geen aanvullende RFID-lezer hoeft te worden gemonteerd. Bij houten en HPL-fronten is dan ook een gelijkliggende inbouw mogelijk; alleen bij metalen deuren is een extra, opliggende onderdeel vereist.

Dankzij de talloze opties en de geavanceerde en veilige transpondertechnologie is ‘Captura’ aan te bevelen voor flexibele toepassingen, bijvoorbeeld voor lockers en kantoormeubilair, in onderwijs- en sportvoorzieningen, hotels en grote complexen.

Meer informatie
Banner nieuwsbank