Kennisbijdragen

Een glas water versnelt de vitaliteit op kantoor

Genoeg water drinken is essentieel voor een goede gezondheid. Niet alleen houdt water ons in leven, maar het drinken van voldoende water brengt een groot aantal voordelen met zich mee die vaak over het hoofd worden gezien. Een goede hydratatie is een belangrijk hulpmiddel om gezond te blijven, zowel voor lichaam als geest. Toch drinkt meer dan 1 op de 3 Nederlanders niet genoeg water.

Hoe werkt hydratatie & hoeveel water moet ik drinken?
Iedereen weet dat het drinken van water de meest efficiënte manier is om het lichaam te hydrateren, alleen waarom drinkt men dan doorgaans toch te weinig onder werktijd? Mannen wordt aangeraden 2,5 liter water per dag te drinken, terwijl vrouwen 2 liter wordt aangeraden. Dit varieert afhankelijk van de leeftijd, de mate van lichaamsbeweging en het feit of je al dan niet zwanger bent. Gemiddeld spendeert men minimaal de helft van de dag op kantoor, wat betekent dat er minimaal 1 liter water per dag gedronken moet worden.

Dorst, dan ben je uitgedroogd!
Hoewel we wat water kunnen halen uit het voedsel dat we eten, moet 80-90% ervan uit drinken komen. Door water te drinken in plaats van andere dranken, vermijd je onnodige suikers en calorieën in je streven om gehydrateerd te blijven. Water drinken als regelmatige gewoonte in plaats van te wachten tot je dorst hebt is de beste aanpak, want dorst betekent meestal dat je al uitgedroogd bent.

Wat zijn de voordelen van water drinken?
Ons lichaam heeft op verschillende manieren water nodig, maar wist je dat onze geest dat ook heeft? Het is aangetoond dat gehydrateerd blijven de productiviteit en concentratie op het werk kan verbeteren, wat betekent dat een goede bron van drinkwater op het werk iedereen ten goede komt. Dit is vooral belangrijk als uw werkomgeving warm en droog is, omdat uitdroging dan sneller kan optreden dan normaal. In de zomermaanden is het vooral belangrijk om veel water te drinken.

14% Productiever
Wanneer we aan enige vorm van dehydratatie beginnen te lijden, kunnen we hoofdpijn, vermoeidheid, gebrek aan concentratie,

duizeligheid en soms zelfs flauwvallen ervaren. Een goede hydratatie heeft echter enorme voordelen: uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 14% productiever en gelukkiger in het leven staan.

Het drinken van water op de werkplek aanmoedigen.
Wie goed wil functioneren, moet ervoor zorgen dat hij goed gehydrateerd blijft op het werk. Niet iedereen drinkt echter voldoende water in zijn systeem. Het is dus in het belang van de werkgever dat zijn personeel voldoende water drinkt. Door water drinken leuk en interactief te maken, kan een werkgever ervoor zorgen dat zijn personeel voldoende gehydrateerd blijft

Moet ik een waterkraan hebben of is een kraantje genoeg?
Gewoonlijk is in elk kantoor een kraan aanwezig. De kraan wordt echter altijd geassocieerd met andere activiteiten, zoals het wassen van handen, borden en kopjes. Het is een open systeem met een gootsteen waar meestal vuil in terecht komt. Door te kiezen voor een watertappunt hebben werknemers een duidelijk hydratatiepunt. Het belang van deze punten voor kantoren wordt onderstreept door de opname van waterpunten in gebouwcertificeringen zoals de “WELL”-norm. De WELL Building Standard is een krachtig instrument voor het creëren van een gezonde werkomgeving. Met als doel de gezondheid en productiviteit van de gebruikers te bevorderen.

Hoe maak ik water drinken leuk voor mijn personeel?
Door slimme waterdispensers te gebruiken kunnen medewerkers kiezen welk type water het beste bij hen past. Ze kunnen kiezen tussen gewoon, gekoeld of bruisend water en krijgen direct inzicht in de positieve impact die ze hebben op de planeet. Nog niet spannend genoeg? Met een speciale smaakmodule kunnen verschillende functionele waters worden uitgegeven. Deze zijn gezond, lekker en dragen bij aan een goede hydratatie en concentratie.

Meer informatie
Banner nieuwsbank