Kennisbijdragen

Geurmarketing helpt bij beleving

Geur is bijzonder en heeft een uitzonderlijke kracht. Het stuurt de merkbeleving en alle emoties die we eromheen ervaren. Studies bewijzen dat emoties die we ervaren voor 75% door geur worden getriggerd. Dat komt doordat de geurontvangers in de neus direct in verbinding staan met het deel van onze hersenen waar emoties en herinneringen worden gemaakt.

Dit betekent dat u of uw organisatie een geur bewust in kan zetten om mensen een prettig gevoel te laten ervaren. Dit kan het verschil maken tussen ‘ontheemd’ of ‘thuis’ voelen. Omdat geur een bewezen invloed heeft op gedrag, kopen en betalen mensen bijvoorbeeld meer dan wanneer een ruimte een onprettige of geen geur heeft. Daarnaast nodigt een ruimte die aangenaam ruikt uit om er langer te blijven.

De voordelen van geurmarketing

  • Het vergroot uw onderscheidend vermogen
  • De beleving van uw gasten, bezoekers of medewerkers wordt versterkt
  • Het geeft mensen een prettig gevoel en verlengt de tijd dat mensen ergens binnenblijven
  • Het zorgt voor betere merkherkenning en -associatie
  • Eventuele minder prettige geuren worden gemaskeerd

Omdat iedere toepassing anders is, vraagt iedere ruimte om de best passende geur machine. Er zijn machines die werken met een app,

andere op batterijen en weer andere kunnen een hele evenementenhal voorzien van geur. Er zijn oplossingen voor losstaande geurmachines als ingeplugd in luchtsystemen. De ene geurmachine is gemakkelijk zelf bij te vullen, voor de andere is er totale ontzorging met een all-in concept.

De juiste geur zorgt voor de juiste sfeer en beïnvloed ons gedrag en houding. In een goed ruikende omgeving voelen we ons aangenaam en staan we positiever in het leven. Bepaalde geuren kunnen stimulerend, ontspannend en omzet verhogend werken. Ook wenst u soms onaangename geuren te maskeren.

Roomsprays
Mensen zijn in alle opzichten bezig met beleving: eten, drinken, lachen, voelen, zien, converseren… it’s all there. Geur maakt die beleving compleet. Dat maakt dat mensen langer willen blijven én een diepere herinnering rondom het moment creëren.  Met een roomspray bent u in staat om een premium beleving en een gevoel van zuivere hygiëne te creëren. Hiermee maakt u een einde aan geurproblemen, muffe kamers en stinkende stofzuigers. Onze geuren, oftewel onze vloeibare emoties zullen uw gasten raken, in het hart. Elke hotelkamer na de schoonmaak weer ultiem fris, het bed in stappen alsof de lakens net gewassen zijn. Een eigen huisgeur bij de entree, die na het verblijf ook als product bij u te koop is. Zo beleeft de gast de beleving thuis overnieuw, dieper verankert.

Meer informatie
Banner nieuwsbank