Kennisbijdragen

Geuroverlast? Met deze 5 tips zet u geur succesvol in!

Er is niks vervelender dan geuroverlast. Of het nu de geur van zweet, urine of riool is, een nare lucht zorgt ervoor dat we het liefst zo snel mogelijk rechtsomkeer zouden maken. Het vervelende is dat u er waarschijnlijk zelf niks aan kunt doen. Ondanks veelvuldig schoonmaken blijft de geur. Gelukkig is er een makkelijke oplossing om geuroverlast te bestrijden: geurverspreiding.

Met jaren ervaring in de geurmarketing hebben we al heel wat situaties van geuroverlast gezien. De bedompte zweetgeur in de zaal van uw sportschool. De geur van verschaald bier de volgende ochtend in de kroeg. De penetrante geur van urine en ontlasting in de gangen van verzorgingstehuizen, maar ook in de kamer van een bewoner. De muffe lucht in scholen. De vislucht van een viswinkel die overslaat naar de winkels ernaast of doordringt in de parkeergarage eronder. De stank in de liften bij een metrostation en zelfs de geur van ontbinding in een uitvaartcentrum. Er zijn talloze voorbeelden en elke situatie vraagt om zijn eigen unieke oplossing. Lees snel verder voor de 5 tips hoe u geurproblemen het hoofd kunt bieden middels geurverspreiding.

  1. Ga voor intens, niet voor zwaar

Om geuroverlast tegen te gaan, is de keuze voor het juiste aroma cruciaal. We zijn snel geneigd om bij geuroverlast te kiezen voor een zware geur. We kennen het allemaal wel, een oudtante met zo’n zware parfumlucht die meteen op uw keel slaat en als een zware deken om u heen blijft hangen. Een te zwaar aroma voelt verstikkend en onaangenaam en brengt u terug bij af. Er wil nog steeds niemand in uw ruimte zijn.  Een te licht aroma daarentegen zal de geuroverlast alleen kunnen maskeren als het geursysteem op maximaal vermogen draait met een enorm hoog aromaverbruik tot gevolg.

Door gebruik te maken van de juiste geur met een hoge intensiteit, heeft u minder aroma nodig en blijft de geurverspreiding subtiel. Een hoge intensiteit bereikt u met een aroma met een hoge concentratie parfum, zonder dat de geur verder zwaar aanvoelt. Kies voor een frisse buitenlucht of een geur met citrus tonen voor een schoon en fris gevoel. Een extra voordeel is dat de verspreiding van een frisse geur er ook voor zorgt dat uw ruimte in de perceptie ook schoner is.

  1. Let op bereik

Bij geuroverlast is het belangrijk dat de hele ruimte voorzien wordt van geur. Let bij de keuze voor een geursysteem dan ook goed op het bereik. Kies liever een iets te groot bereik zodat u het geursysteem laag kunt zetten dan dat het u het geursysteem dag in, dag uit op volle toeren moet laten draaien. In een toiletruimte volstaat een kleine geurverspreider met minimaal bereik. In een parkeergarage is een geursysteem nodig met een krachtige ventilator voor een groot bereik. Veel kleine ruimtes verbonden met een ventilatiekanaal? Denk dan eens aan inbouw. U verspreidt de geur dan via het ventilatiekanaal direct in een hele vleugel en tegen minimale kosten. Laat u goed adviseren bij uw keuze en over de juiste plaatsing van het geursysteem.

Nog een BONUS tip: let ook op de inhoud van het aromareservoir of de levensduur van een geurcartridge. O zo hinderlijk om steeds weer aroma bij te moeten vullen!

  1. Ga voor droog in verblijfsruimtes

In de meeste situaties is een geursysteem met aroma olie de meest praktische keuze. Voor verblijfsruimtes adviseren wij echter een geursysteem met geurkorrels. Het gaat dan om ruimtes waar mensen langere tijd achter elkaar verblijven zoals de eigen kamer in een verzorgingstehuis. Deze zogenaamde ‘droge’ geursystemen brengen geen deeltjes in de lucht en zijn daarmee minder indringend. Zeker voor kwetsbare ouderen of mensen met gevoelige luchtwegen is een geursysteem met geurkorrels veel fijner in gebruik. U kunt dan toch de geuroverlast terugdringen zonder dat iemand er last van heeft. De kleinkinderen komen dan weer met plezier op bezoek bij opa of oma.

  1. Bespaar met tijdblokken

Bij geuroverlast is het risico dat kosten van geurverspreiding hoog oplopen. Door gebruik te maken van geur met een hoge intensiteit, de juiste geursystemen en slimme plaatsing van de geurmachines kunt u aanzienlijk besparen. Met tijdblokken kunt u nog verder besparen. Er zijn altijd wel tijden waarop er (vrijwel) niemand gebruik maakt van een ruimte. Zet uw geurapparaat dan uit. Maak gebruik van handige timers om tijdblokken te programmeren zodat u er geen omkijken naar heeft.

  1. Laat u adviseren

Het is misschien een open deur, maar wel een belangrijke laatste tip. Er zijn zoals u kunt lezen best wel wat overwegingen bij het kiezen van het juiste aroma en geursysteem. Laat u daarom goed adviseren door een geurspecialist. Ga voor advies op maat naar https://aromasolutions.eu/.

Meer informatie
Banner nieuwsbank