Kennisbijdragen

In 4 stappen naar de juiste laadpaal

Welke laadoplossing sluit het beste aan op de behoefte van mijn organisatie? Dat is een vraag, die zich iedere dag wel ergens in het land laat stellen. Of het nu gaat om overheden, zorginstellingen, bedrijven of onderwijsinstellingen. Daarom hoe in 4 stappen naar de juiste laadpaal te gaan.

Stap 1
Allereerst moet er goed in kaart worden gebracht specifieke wensen zijn en de mogelijkheden met betrekking tot de locatie en capaciteit. Dit gebeurt aan de hand van de volgende factoren:

Locatie: Waar komen de palen te staan?

Aantal: Hoeveel palen zijn er gewenst of nodig voor het beoogde gebruik?

Wensen: zijn er overige bronnen zoals zonnecellen of batterijen gewenst.

Investering: Wat zijn de investeringskosten voor het aansluiten van de gekozen oplossing?

Maatwerk: Welke aansluiting is er aanwezig?
En hoe kan er het beste omgegaan worden met de verdeling van de aanwezige energie?

Stap 2
Het kiezen van het gewenste en meest passende aanschafmodel. Fleet Facilities biedt daarvoor de volgende opties aan:

Gratis paal:
Toplocatie met veel traffic, je hebt de laadpaal in bruikleen en bent dus geen eigenaar, kortom: de opdrachtgever betaalt de installatie, de leverancier de palen en exploitatie. De energieopbrengst is voor de leverancier. Verbruik wordt vergoed tegen kostprijs grootverbruik. Bij deze optie een fullservice garantie. De minimale looptijd is een periode van 60 maanden.

Partner paal:
Samen verdienen, opdrachtgever betaalt de installatie, leverancier betaalt de palen. Hiervoor betaalt de opdrachtgever een vast bedrag per maand en zijn er dus geen onverwachte kosten. De energieopbrengst wordt 50% voor bedrijf en 50% voor leverancier. Wij vergoeden verbruik tegen kostprijs grootverbruik. bij deze optie een fullservice garantie. De minimale looptijd is een periode vanaf 36 maanden

Allereerst brengen we in kaart wat de wensen zijn en de mogelijkheden met betrekking tot de locatie en capaciteit. Dit doen we aan de hand van de volgende factoren:

Koop paal:
Laden voor eigen gebruik, opdrachtgever betaalt de installatie en de palen. Bij aanschaf is de laadpaal meteen zijn eigendom. Dat kan fiscaal interessant zijn voor het bedrijf. Daar staat tegenover dat eigenaar een aantal zaken zelf zal moeten regelen, zoals betaling van de energie en de energieopbrengst is daarmee 100% voor jou. Bij het kopen van een laadpaal bieden wij een servicecontract voor onderhoud en backoffice (administratie en verrekening, alsmede openstellen alle laadpassen) per maand aan

Stap 3
Betreft de implementatie, een zorg die volledig uit handen wordt genomen. Van de planning tot aan het inregelen van de backoffice;

Stap 4
Deze laatste stap is de exploitatie, want ook nadat de laadpalen zijn geplaatst volledige garantie en onderhoudspakketten.

Meer informatie
Banner nieuwsbank