Home » Facilitaire duurzaamheid » Koffiebekers niet handmatig, maar per 3 machinaal reinigen (197)

Koffiebekers niet handmatig, maar per 3 machinaal reinigen (197)

Wie vanuit duurzaamheid geen weg werp koffiebekertjes wil gebruiken, maar geen koffie wil drinken uit een porseleinen mok of beker was tot voor kort aangewezen op de gootsteen om zijn drinkgerei ter plekke zelf te reinigen of dit in de afwasmachine te plaatsen en dan op de collectieve wasbeurt te wachten. Inmiddels heeft zich een nieuwe oplossing aangediend, een compacte afwasmachine voor kleine hoeveelheden af te wassen kopjes en bestek.

Het idee van een kleinschalige vaatwasser is natuurlijk niet nieuw, maar we de uitvoering ervan. Ingegeven door de grote berg aan lege koffiebekertjes en de behoefte aan schone porseleinen bekers, want de koffie uit een vuile mok smaakt nu eenmaal minder.

De kleinschalige kopjesreiniger was tot 3 kopjes in een tijdbestek van 30 seconden. Met behulp van een reinigingsmiddel, dat biologisch afbreekbaar is, en goed is voor 800 tot 1.000 kopjes. Naar het energieverbruik is geen vergelijkend onderzoek gedaan, al is met het produceren van duurzame disposables en het in de gootsteen reinigen van vuile kopjes uiteraard ook energie gemoeid.

Deze nieuwe oplossing voor vuile koffiekopjes, die zich kenmerkt door gebruiksvriendelijkheid, 100% hygiëne, compact- en betrouwbaarheid, laat zich op de beursvloer prima vergelijken met de aanbieders van duurzame disposables en biologisch afbreekbare koffiebekertjes.

Foto FreshCUP, De discussie over het gebruik van duurzame koffiebekers heeft er met de FreshCUP een nieuwe dimensie bij gekregen.

Deelnemers onder het thema Facilitaire duurzaamheid

FTM Floodmanagement

Standnummer: 11.7.4

Santas Koffie

Standnummer: 10.3.13

Bambook

Standnummer: 11.1.15

Dripl

Standnummer: 10.0.07

CSU

Standnummer: 10.3.13

Aquachain

Standnummer: 11.1.16

meer deelnemers