Wordt uw koffiedik een koffiekop?

Spreker: Lisanne Addink

Onze nationale koffieverslaving is goed voor zo’n 12 miljard kopjes koffie per jaar. Voor velen is een mooie kop koffie een onmisbaar begin van de werkdag. Het koffiedik van al deze kopjes koffie belandt nu nog vaak in de reguliere afvalbak. Zonde! De kleur, geur en het sfeertje rondom koffie, zorgen ervoor dat dit materiaal, ook na het zetten van een kopje koffie, nog van waarde kan zijn. Ook voor jouw eigen organisatie!
Wist je dat koffiedik gebruikt kan worden het bij de productie van bio-based producten? Zo kunnen er van jouw koffiedik ook koffiekopjes worden gemaakt. Een interessante gedachte, dat jouw koffiedik weer terug kan komen in jouw organisatie als herbruikbaar kopje. Zeker nu de wegwerpbekers het toneel moeten verlaten en ieder kantoor over moet op herbruikbaar. Ook het onboarden van je nieuwe medewerker krijgt meteen een duurzaam tintje als die alle nieuwe informatie kan noteren in een notitieboek met koffiekaft. En welke indruk laat je achter op een klant die, terwijl hij op zijn afspraak wacht, een goed kop koffie aangeboden krijgt in een zitje gemaakt met koffiedik? Zelfs het branden van jouw koffiebonen kan op koffiedik.

Tijdens deze lezing krijg je een kijkje in de keuken van het magische proces van koffiedik naar product en komen er verschillende spraakmakende mogelijkheden aan bod om deze circulaire ideeën toe te passen in jouw organisatie.

Andere lezingen tijdens de vakbeurs

Heleen Westerhoff

Fristads

Joost Huigen

Milieu Service Nederland

Adriaan van Engelen

Milieu Platform Zorgsector

Dennis de Graaf

https://www.ourgreen.nl

René Riemens

https://swycs.com/

Rik van Paassen

http://www.peeze.nl

Rob van Bussel en Cees van Beukering

https://vastgoedregieacademie.kwaaidevelop.nl/

Sem Oosterhoff

https://www.elix.nl/netcongestie/

Pieter Hofstede

https://www.elix.nl/energie-opslag/

Ton Kooymans

https://street-stuff.com