Bezoekers Exposanten

Voorlopig lezingenprogramma

Esther Groenhuijzen

ERVARING

Lichtadviseur & ontwerper
FLUXPLUS Experts in Circadian Solutions
juli 2014 - heden
Als partner van FluxPlus houd ik me bezig met advisering, opstellen van PvE's, lichtontwerpen, lichtberekeningen, projectbegeleiding en kennisoverdracht voor bedrijven, industrie (shiftwork), gezondheids- & ouderenzorg. FluxPlus is gespecialiseerd in advies en onderzoek op gebied van biodynamische (gezonde) verlichting voor verbetering van alertheid, concentratie, prestatie en welzijn.

Bestuurslid
BijnierNet
juli 2001 - heden
BijnierNET is een unieke verbinding tussen endocrinologie-specialisten van de 8 UMC’s en de STZ-ziekenhuizen, verpleegkundigen, apothekers, ziekenhuisdirecteuren, de Nederlandse Bijniervereniging en het Bijnierfonds met als doel samen de kwaliteit van zorg te optimaliseren. BijnierNET is opgericht om patiënten, zorgverleners en mantelzorgers elkaar (virtueel) te laten ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en de kennis rond de zorg voor bijnierpatiënten nationaal en internationaal op een hoog peil te houden, en zo mogelijk op een hoger peil te brengen. BijnierNET ontwikkelt informatiebrochure ’s, mini-docu’s, animaties, infographics en e-learning programma’s. Eén van de pijlers is het ontwikkelen van de Kwaliteitstandaard Bijnieraandoeningen en de Bijnier-app.

OPLEIDING

Public Relations
Nima-PR

HBO Lichtontwerp
Lighting Design Academy

Interieurontwerper
Instituut voor Binnenhuisarchitectuur

Schakelprogramma elektrotechniek
Bedrijfsopleindingen techniek

Hogere verlichtingstechniek
Lighting design academy

Lezingen door: Esther Groenhuijzen, Fluxplus


..............................................................................................................................................................................................................................
Donderdag
15:30 - 15:50
Zaal 4
Binnenverlichting

Wat is het belang van gezonde verlichting op de werkplek?

Licht heeft een grote invloed op onze biologische klok. In een 24-uurs verloop stuurt deze een groot aantal fysiologische en psychologische processen aan. Het dag- en nachtritme beïnvloedt lichaamstemperatuur, spijsvertering en afgifte van hormonen, en processen die alertheid, stemming, prestatie en vermoeidheid bepalen. Een tekort aan daglicht kan concentratieproblemen geven, een verminderde alertheid, een verstoord slaap/waakritme en verhoging van de kans op het optreden van winterblues. Mensen die onder ‘gezond licht’ condities verblijven, slapen over het algemeen beter en zijn overdag meer alert en vaak ook beter gestemd.

Woensdag
15:00 - 15:20
Zaal 5
Binnenverlichting

Hoe blijf ik fit tijdens shiftwork met gezonde verlichting?

De 24-uurs economie zorgt ervoor dat we op tijdstippen werken die niet in overeenstemming zijn met de stand van onze biologische klok en onze natuurlijk behoefte aan slaap. Klachten als chronische vermoeidheid, concentratiestoornissen en slaapproblemen komen onder medewerkers vaak voor. Het toepassen van biodynamische verlichting zorgt voor vermindering van deze klachten. De mate waarin licht hierop invloed heeft, is afhankelijk van de kleurtemperatuur,verlichtingssterkte, tijdsduur van verlichting, timing.