Exposanten
inlog exposant

Voorlopig lezingenprogramma

Martine Okkinga

ERVARING

Hoofd Ontwerp
Donker Design
september 2019 - heden
Donker Design met als credo Landscape solutions inspired by nature richt zich met name op hoogwaardige circulaire en duurzame adviezen en ontwerpen van de totale buitenruimte. Van circulaire woonwijk tot natuurinclusieve daktuin. Daarbij staat altijd de beleving van de mens centraal. Want groen maakt gelukkig! Inspirator, creatieve coach en eindverantwoordelijk voor alle ontwerpen.

Afdelingshoofd Ontwerp & Advies Sneek
Donkergroen
juni 2013 - heden
Dubbelfuncie; Afdelingshoofd O&A Sneek waarbij met name Noordelijke projecten worden behartigd. Hoofd Ontwerp; landelijke rol met betrekking tot maximale prestatieontwikkeling ontwerpkwaliteiten van Donkergroen in projecten te bevorderen.

Hoofd Ontwerp
Donkergroen
januari 2005 - heden
Verantwoordelijk voor alle creatieve uitingen van Donkergroen. Projectmanagement bij grotere design en construct projecten. Verantwoordelijk voor automatisering binnen afdeling Ontwerp en Advies. Lid stuurgroep Spelen Donkergroen Lid stuurgroep Duurzaamheid Donkergroen

OPLEIDING

Tuin- en landschapsarchitectuur
Hogeschool van Hall Larenstein
september 1993 – juni 1997
ing., ontwerp tuin- en landschapsarchitectuur afstudeerproject: nieuwe landgoederen in NL

Lezingen door: Martine Okkinga, Donkergroen


..............................................................................................................................................................................................................................
Woensdag
14:30 - 14:50
Zaal 5
Duurzaamheid

Hoe kan een label bijdragen aan duurzame bedrijfsterreinen.

We willen een duurzamer NL. We willen als samenleving en bedrijven actief bijdragen aan de biodiversiteit, waterretentie en circulariteit. Bij gebouwen zien we daarvoor mooie tools zoals BREEAM. Hiermee kan de duurzaamheid van een gebouw goed in kaart worden gebracht. Voor het terrein is er nu ook een meetlat….het NL Greenlabel Terreinlabel. Binnen deze systematiek kunnen we met een quickscan meetbaar maken op welk niveau het terrein nu staat, welke mogelijkheden er zijn en bepalen we samen de ambitie voor de verduurzaming hiervan.