Exposanten
inlog exposant

Voorlopig lezingenprogramma

Frederieke van Waalwijk van Doorn

ERVARING

Kunstadviseur Bedrijven
Kunstuitleen Utrecht
april 2016 - heden
Als kunstadviseur zorg ik ervoor dat bedrijvenpanden omgetoverd worden tot inspirerende en sfeervolle werkplekken voor personeel en klant. Met een ruim aanbod unieke kunst van bekende internationale, nationale en lokale kunstenaars is er voor ieder bedrijf een match. Ik geef advies door middel van kunstvoorstellen op maat, maar ook de uitvoering neem ik graag op me. Hoe we dat doen kan helemaal aangepast worden aan uw wensen.

Co-owner
Fred & Guus
september 2010 - heden
Sinds september 2010 ben ik mede-eigenaar van Fred & Guus. Fred & Guus is een jong creatief bureau dat concepten bedenkt waarin kunst en vormgeving een waardevolle toevoeging is aan een organisatie. Hiervoor werken we met tientallen jonge kunstenaars en creatieven samen, wat zorgt voor bijzondere projecten. Binnen onze concepten en projecten kijken we altijd goed naar wie het publiek is en hoe we de visie / boodschap van de opdrachtgever op een unieke manier kunnen vertalen in de kunst. Onze missie is om jong talent een podium te bieden en kunstprojecten te produceren waarbij ‘de kijker’ centraal staat.

OPLEIDING

Bachelor's Degree Art Therapy
Hogeschool Utrecht
januari 2007 – januari 2011

Industrial and Product design
Hogeschool voor de Kunsten
januari 2006 – januari 2006

Lezingen door: Frederieke van Waalwijk van Doorn, Kunstuitleen Utrecht


..............................................................................................................................................................................................................................
Woensdag
13:30 - 13:50
Zaal 5
Kunst

Hoe kiest u kunst die past bij uw organisatie?

Kunst inspireert, motiveert, brengt sfeer, daagt uit, prikkelt, verbindt en kan de identiteit van uw organisatie onderstrepen. Hoe ga u dit aanpakken? U krijgt de vraag van uw leidinggevende om het gebouw te voorzien van kunst. Maar u heeft zelf geen kennis van kunst, u weet niet waar u op moet letten en iedereen vindt vast iets anders mooi. Al snel wordt dit dus een ingewikkelde uitdaging. Met een aantal simpele vragen en voorbeelden wil ik u laten nadenken over de beweegreden van uw organisatie om kunst te kiezen en op welke manier kunst uw organisatie kan verrijken. Vaak wordt gedacht dat het kiezen van kunst persoonlijk is, maar toch kan een organisatie vanuit overkoepelende uitgangspunten hier beslissingen in maken.