Exposanten
inlog exposant

Voorlopig lezingenprogramma

Hester van Sprang

ERVARING

Adviseur en vennoot
MeerWaarde Huisvestingsadvies
juli 2018 - heden

Eigenaar en managing directeur
faM-CoR bv
november 2018 - heden
FaM-CoR bv richt zich op vergroting van toekomstbestendigheid door verduurzaming van vastgoed, met name door participatie in innovatieprojecten. Daarnaast beschikbaar voor advies, training en workshops op maat.

Sr. lecturer and researcher master FREM, MBA, MA
Saxion
september 2014 - heden
master FREM course leader Strategic Facility Management senior lecturer Academic skills in Master FREM and Strategic Building Management MBA-MA course leader Business Consultancy and Creative Problem Solving MBA-MA Endorsement officer Senior researcher w

Course Director MBA, MA, Master FREM
Saxion
augustus 2013 – september 2014
Coordination of Saxion/Greenwich Executive Master Business Administration (MBA); Master in Management (MA); Master Facility Real Estate Management (MSc) Senior lecturer in master Facility & Real Estate Management Researcher (hospitality in healthcare)

OPLEIDING

Facility management

januari 2009 – januari 2011

Lezingen door: Hester van Sprang, MeerWaarde Huisvestingsadvies


..............................................................................................................................................................................................................................
Woensdag
11:30 - 11:50
Zaal 3
Huisvesting

Hoe kun je met huisvesting meerwaarde creëren?

Dat huisvesting een direct effect heeft op kosten, waardeontwikkeling, tevredenheid van gebruikers en de ecologische voetafdruk zal niemand verrassen. Maar er zijn ook indirecte effecten, bijvoorbeeld op imago; productiviteit; aantrekkelijk werkgeverschap; of het ondersteunen van cultuurwaarden van de organisatie. Veel van deze indirecte effecten hebben te maken met personeel. Doordat personeelskosten gemiddeld 60-80% van de bedrijfskosten beslaan, is er sprake van een hefboomwerking. Oftewel: iedere euro die in huisvesting wordt geïnvesteerd, wordt dubbel en dwars terugverdiend als het een positief effect heeft op de effectiviteit en efficiency waarmee mensen hun werk kunnen doen. Maar hoe bereik je dat?