Exposanten
inlog exposant

Voorlopig lezingenprogramma

Klaas Koster

ERVARING

Docent vitaliteitsadviseur, ondernemerschap, vitalogie
Vitacademie (post-HBO)_
januari 2017 – januari 2020
Vitacademie verzorgt blended opleidingen (combinatie van online als offline), lespakketten voor het onderwijs en de modulaire geaccrediteerde Post-HBO opleiding tot Vitaloog. Vitacademie is dè opleider voor o.a. HR-professionals, trainers & coaches, gezondheidsprofessionals die geloven in een integrale aanpak van vitaliteitsmanagement en de duurzame inzetbaarheid van mensen bij organisaties.

Vitaloog | Adviseur Duurzame Inzetbaarheid
Vitalogisch
januari 2015 – januari 2020
Oprichter van Vitalogisch en de eerste vitaloog van Nederland. Als vitaloog begeleid ik mens & organisatie met meer vitaliteit & verbinding op de werkvloer. Middels advies, training & (team)-coaching, workshops & inspiratiesessies zorg ik voor een duurzame gedragsverandering bij verschillende organisaties.

Initiator
Nationale Vitaliteitsweek
januari 2015 - heden
De Nationale Vitaliteitsweek is bedoeld voor werkend Nederland. Het doel van deze week is dat werkend Nederland bewust wordt van het belang van regie nemen over je eigen vitaliteit en dat je ideeën krijgt over wat je zelf hierna kunt doen om je vitaliteit te verbeteren en te waarborgen. In de week van vitaliteit kan je ontdekken wat het beste voor jou werkt.

OPLEIDING

Vitaloog
Vitacademie (post-HBO)_
januari 2015 – december 2015
Vitacademie is de opleider voor trainers & coaches, HR-managers, gezondheidsprofessionals die geïnteresseerd zijn in een integrale aanpak van vitaliteitsmanagement en de duurzame inzetbaarheid van mensen bij organisaties. De opleiding Vitaloog is stevig gefundeerd in de wetenschap, ondersteund met organisatie- en vitaliteitsscans die mede zijn ontwikkeld in samenwerking met o.a. TNO.

NEVENFUNCTUE

Lid van Raad van Advies
NPDI | Nationaal Platform Duuurzame Inzetbaarheid
Het NPDI (Nationaal platform Duurzame Inzetbaarheid) is een platform voor adviseurs, kenniscentra en organisaties. Het NPDI is er voor heel werkend Nederland. Het NPDI streeft ernaar om heel werkend Nederland langer, gezond en met plezier te laten doorwerken.

Bestuurslid
NGvV | Nederlands Genootschap van Vitalogen
Het NGvV, is een beroepsvereniging/genootschap dat als doel heeft het gedachtengoed ‘Vitalogie’ te promoten en de kennis erover te verspreiden en populariseren.

SPECIALISATIE

Vitalogie
Vitalogisch
Vitalogie is de leer van de lichamelijke en geestelijke levenskracht die wordt gestuurd door bewust en onbewust gedrag. Vitalogie helpt mensen om inzicht te krijgen in de factoren die ervoor zorgen dat zij zich sterk en fit te voelen en beschikken over mentale veerkracht en doorzettingsvermogen.

Lezingen door: Klaas Koster, GRONN


..............................................................................................................................................................................................................................
Woensdag
15:30 - 15:50
Zaal 5
Groen op de werkplek

Waarom investeren in groen? Groen kost toch poen?

Het investeren in een groen kantoor kost inderdaad geld, maar wat het aan vitaliteit en werkgeluk oplevert is onbetaalbaar. Wist je trouwens dat wij Nederlanders gemiddeld 90.000 uur werken in ons leven? Als we al die werkuren nou in optimale en vitale omstandigheden uitvoeren zou het ons leven een stuk makkelijker maken. Helaas is dat niet zo, we staren urenlang naar beeldschermen, zitten te lang en ook nog eens in de verkeerde houding. De werkomgeving is vaak een afgesloten ruimte met onvoldoende licht en groen en daarmee ook te weinig frisse lucht. Met als logisch gevolg opgebrande medewerkers en een verzuim wat steeds verder oploopt.