Exposanten
inlog exposant

Voorlopig lezingenprogramma

Linda Ten Katen

ERVARING

Ergonomisch adviseur en ergotherapeut
Health2Work
september 2015 - heden
Linda ten Katen is van origine ergotherapeut en heeft jarenlange ervaring met fysieke belasting en gezonde werkhoudingen. De laatste jaren is Linda zich gaan specificeren in ergonomie, zowel beeldschermergonomie, industrie en zorg. Linda heeft een actieve rol binnen de Health2Work Academy, waarin ze trainingen ontwikkelt en geeft.

Accountmanager
Invacare
oktober 2015 – augustus 2015
Care producten: Verpleegbedden, innovatieve anti-decubitus materialen, tilliften, hygiene, vendlet. Relatiebeheer dealers en zorgorganisaties.

Accountmanager
EmCart
juni 2006 – september 2010
Accountmanager intramuraal; investeringsgoederen, verhuur AD materialen, training geven, uitleencontracten, relatiebeheer.

Product specialist
NESS Nederland BV
juni 2001 – juni 2006
Product specialist, rayon manager, Functionele electro stimulatie, klinimetrie, relatiebeheer revalidatieartsen en therapeuten, geven van vaardigheids trainingen FES, aanmeten orthese.

OPLEIDING

Mastercourse Adviseur Arbeid en Gezondheid
Hogeschool Saxion
augustus 2018 – augustus 2018
Leuke korte doelgerichte opleiding gericht op arbeid en gezondheid in de volle breedte. Preventie, re-integratie, ergonomie, coaching en positive health.

Occupational therapy
Hogeschool van Amsterdam
augustus 1996 – augustus 2018

Havo
Almere College
augustus 1993 – augustus 1996

NEVENFUNCTUE

Zwemtrainer
-
Met heel veel plezier help ik fanatieke zwemmers bij het behalen van goede resultaten.

Tijdwaarnemer/ keerpuntcommissaris
-
Veel vrijwilligers maken wedstrijden in de zwemsport mogelijk. Ik vervul deze functie met veel plezier.

Voorzitter MR Openbare Daltonschool de Meander te Lelystad
-
Met een frisse en kritische opbouwende blik denken wij als MR mee over de toekomst van de school. Ons doel is kwalitatief goed onderwijs in een fijne omgeving.

Lezingen door: Linda Ten Katen, Health2Work


..............................................................................................................................................................................................................................
Donderdag
10:30 - 10:50
Zaal 2
Gezonde werkplek

Welke invloed heeft bewegen op de productiviteit van medewerkers?

Zitten heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid en productiviteit. kantoormedewerkers zitten gemiddeld 7 uren per werkdag en brengen ook nog eens 85 % van de vrije tijd zittend door. We zijn daardoor teveel uren inactief. De inactiviteit heeft een negatieve invloed op onze productiviteit. Medewerkers raken vermoeid, hebben minder concentratie en ervaren fysieke klachten. Organisaties spelen hierop in door de werkplekken dynamisch in te richten, zodat de medewerker meer beweging kan toevoegen aan de werkdag. Denk aan zit sta bureaus en bureaufietsen. Ontdek wat de meerwaarde is van een dynamische werkplek en wat voor invloed dit heeft op de productiviteit, concentratie, focus en de gezondheid van de medewerkers.

Woensdag
11:00 - 11:20
Zaal 2
Werkplekconcepten

Welke invloed heeft een concentratiewerkplek op werkprestaties?

Een open kantoortuin met veel mensen in dezelfde ruimte is ongezond. Als je geconcentreerd moet werken, is de kantoortuin geen plek waar je op dat moment moet zijn. Eén prikkel, en je bent alweer afgeleid. Een kantoortuin kan je als organisatie veel geld kosten. Maar wat als je je organisatie hebt ingericht met kantoortuinen? Hoe kunnen we dan voor meer focus en rust zorgen? Tijdens deze lezing gaan we in op de prikkels in een kantoortuin en wat dit met je brein doet. We laten mogelijkheden zien om te komen tot goede concentratiewerkplekken en je krijgt inzicht in het resultaat.

Vrijdag
13:00 - 13:20
Zaal 2
Gezonde werkplek

Welke invloed hebben exoskeletten op duurzame inzetbaarheid?

Werk jij in een organisatie waarin beroepen voorkomen met veel heffen en reiken? Denk hierbij aan het werken aan lopende banden, stucadoors, schoonmakers, kappers, schilders, landscaping, automotive maar ook in laboratoria. Bij deze beroepsgroepen komt veel overbelasting voor, denk aan nek-, rug-, schouder-, hand- en polsklachten. Sinds enige tijd is er een innovatie beschikbaar die kan helpen bij het verminderen van de fysieke overbelasting, het exoskelet. Het skelet kan het lichaam ondersteunen tjidens fysiek zware en startische belasting. Tijdens de lezing zie je en ervaar je wat een exskelet kan betekenen bij reiken en heffen.daarnaast krijg je inzicht in de invloed van exoskeletten op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Vrijdag
11:30 - 11:50
Zaal 4
Gezonde werkplek

Hoe kan je staand werk minder belastend maken voor medewerkers?

Medewerkers die blootgesteld worden aan staand werk lopen een hoog risico op fysieke klachten. Staand werk komt vaker voor dan je denk, in de zorg, in de industie, aan de lopende band, in winkels of denk aan een receptie- of museummedewerker. Soms is staan het meest praktisch omdat je dan lekker wendbaar bent of omdat dit een representatieve houding is. Mogelijke klachten zijn spataderen, lage rugpijn en pijnlijke gewrichten in de benen. Er zijn veel mogelijkheden om deze klachten te voorkomen en het staan minder belastend te maken. Tijdens deze lezing ontdek je welke mogelijkheden er zijn om de risico’s te beperken.